Basf A1 2024 07 01 Basf m1 2024 07 01
Maistas
Naujas skonio ingredientas verčia suklusti
Asociatyvi pixabay.com nuotr.

Berlynas. Pirmaujanti augalinio maisto pramonės kūrėja pristatė novatorišką mėsos skonio ir aromato ingredientą.

Augalinio maisto pramonės kūrėjos „Cultimate Foods“ sukurtas funkcinis ingredientas gali pakeisti tradicinius skonio stipriklius, kokosų aliejų ir net metilceliuliozę, pakeldamas augalinės mėsos skonį iki tokio lygio, kuris konkuruoja su tradicine mėsa, skelbiama pranešime spaudai.

Novatoriškas augalinės kilmės mėsos ingredientas „CultiFat“ gaunamas iš užaugintų intraraumeninių jautienos ar kiaulienos riebalų, žinomų dėl savo baltos marmurinės tekstūros, randamos aukštos kokybės mėsoje, pavyzdžiui, „Wagyu“ jautienoje. Šie unikalūs intraraumeniniai riebalai turi išskirtinių riebalų rūgščių, kurios prisideda prie neprilygstamo skonio ir aromato.

Bioversija 2024 07 09 m7

Anot „ProVeg Incubator“ vadovo Albrecht‘o Wolfmeyer‘io, šis funkcinis ingredientas, galintis transformuoti augalinės mėsos kategoriją, keičia ligšiolines žaidimo taisykles. „Kalbėdami apie tyrimus, produktų kūrimą ir komercializavimą, džiaugiamės, galėdami pamatyti tai, ką komanda jau pasiekė ir kas bus toliau,“ – sakė jis.

Taikydama patentuotą ląstelinio žemės ūkio (angl. cellular agriculture) technologiją „Cultimate Foods“ sėkmingai atkartojo intraraumeninių riebalų lipidų profilį, leidžiantį tiksliai kontroliuoti gyvulinių riebalų ląstelių riebalų rūgščių sudėtį. Įtraukus specializuotas riebalų ląsteles, įmonei pavyko sukurti skonio profilį, kuris konkuruoja su tradicinės mėsos skonio turtingumu ir pikantiškumu.

„Skonis primena jautienos mėsainius, kurių nevalgiau jau daugelį metų“, – po degustacijos testo sakė Julia Martin, programos vadovė ir „ProVeg Incubator“ mokslinė vadovė.

Naudodamos „Cultimate“ sprendimą įmonės gali sukurti alternatyvius hibridinės mėsos produktus, kuriuose derinami geriausi augalinės kilmės ir sukurtieji ingredientai.

Teigiama, kad hibridiniai sprendimai patenkina išrankų mėsos valgytojų skonį, todėl ateinantį dešimtmetį jie gali tapti dominuojančia jėga rinkoje, iki kol 100 proc. užauginti produktai taps pramoniniu požiūriu gyvybingi

Šaltinis: „ProVeg Incubator“
Gudinas -  23 06 14 + MU 2024

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Norėdami parašyti savo nuomonę – prisijunkite.

Apklausa
Kas dar, be uždarbio, skatina ūkininkauti?
Visos apklausos