


Paryžius. Prancūzijos aludarių asociacija paskelbė, kad dėl koronaviruso pandemijos uždarytų aludžių, barų ir restoranų teks sunaikinti apie 10 mln. litrų alaus, kurio tinkamumo vartoti laikotarpis baigiasi.
„Staigus aludžių, barų ir restoranų uždarymas, turistinės veiklos sustabdymas ir visų festivalių bei kitų viešųjų renginių atšaukimas lėmė, kad daugiau kaip 10 mln. litrų alaus taip ir nesurado vartotojų“, – asociacijos pranešimą cituoja Prancūzijos žiniasklaida.
„Šio alaus utilizavimas kainuos nemažus pinigus“, – pažymima pranešime.
Daugiau kaip dviejų trečdalių Prancūzijos alaus daryklų pajamos nuo kovo vidurio krito mažiausiai perpus, teigia šalies žiniasklaida.
Dėl COVID-19 pandemijos įvestos karantino priemonės Prancūzijoje bus pradėtos pamažu švelninti nuo ateinančio pirmadienio, tačiau barai, kavinės, aludės ir restoranai šalyje liks uždaryti turbūt mažiausiai iki šio mėnesio pabaigos.
„Interfax“-BNSinf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Maisto tarybos akiratyje – mėsos, pieno ir grikių kainos
2025-04-29 -
Be antibiotikų užauginta lietuviška kiauliena – įveiktas iššūkis
2025-04-18 -
Trumposios maisto tiekimo grandinės galėtų mažinti maisto švaistymą
2025-03-25
Skaitomiausios naujienos
-
Kazlų Rūdos miškuose skelbiama stichinė nelaimė
2025-04-23 -
ŽŪM pritaria siūlymui parduoti valstybinę žemės ūkio paskirties žemę
2025-04-16 -
Pakeistos susietosios paramos už pienines karves taisyklės
2025-04-07
(0)