Vilnius / Biržai. Lietuvos gamintojai, reaguodami į perteklinio cukraus vartojimo problemą, tobulindami gaminius, mažindami juose esančio cukraus kiekį. „Biržų duonos“ kepykla šiemet rinkai pristatė duoną, kurioje net 60 proc. mažiau pridėtinio cukraus.
Kintantys lietuvių vartojimo įpročiai lėmė, kad naujosios duonos įpakavimas yra mažesnis – 320 g. Siekiama, kad gaminį būtų patogu įsigyti gyvenantiems nedidelėse šeimose ir ieškantiems kuo šviežesnio produkto.
„Viso grūdo ruginė duona“ yra vienas labiausiai perkamų mūsų gaminių, tačiau neretai sulaukdavome klientų komentarų, jog jame galima būtų naudoti mažiau cukraus. Todėl pakoregavome receptūrą taip, kad atitiktumėme sveikesnių maisto produktų ženklo „Rakto skylutė“ reikalavimus“, – apie naująjį gaminį pasakoja „Biržų duonos“ marketingo vadovė Natalija Kurganovė.
„Žinoma, turime ir ruginę duoną visiškai be pridėtinio cukraus, neretai klientai ją rinkdavosi kaip alternatyvą. Tačiau tokia duona yra rūgštesnė, o norėdami išlaikyti savo pirkėjų dėmesį, turime įsiklausyti į kiekvieno poreikius“, – priduria N. Kurganovė.
Simbolio „Rakto skylutė“ pagrindinis tikslas yra padėti vartotojams lengviau išsirinkti sveikatai palankius maisto produktus. Juose įdėta mažiau cukraus, druskos, sočiųjų riebalų, transriebalų, nėra maisto saldiklių, o grūdų turinčiuose gaminiuose išsaugota daugiau maistinių skaidulų. Lietuvoje šiuo ženklu produktai žymimi nuo 2014 m. ir jau yra puikiai atpažįstami vartotojų.
Viso grūdo miltų gaminiai išsiskiria tuo, kad grūdų perdirbimo metu yra naudojamos visos jų dalys, todėl pilname grūde gausu maistinių skaidulų, vitaminų ir kitų žmogaus organizmui naudingų maistinių medžiagų. Tyrimai rodo, kad reguliarus ir saikingas viso grūdo duonos vartojimas padeda palaikyti optimalią medžiagų apykaitą, gerina virškinimo sistemos darbą, suteikia energijos, mažina širdies, kraujagyslių ligų riziką.
Pagal „Biržų duonos" pranešimą
Taip pat šia tema skaitykite
-
Vaisiams ir daržovėms apsaugoti naudos cinamoną
2024-04-18 -
Įnoringi vartotojai keis ES žemės ūkio gamybos struktūrą
2024-03-22 -
Maisto fiesta: nuo rinktinių sūrių iki bulvių sušio
2024-01-31
Skaitomiausios naujienos
-
Patvirtintos 2024 m. tiesioginių išmokų taisyklės
2024-03-21 -
Paaiškėjo ekosistemų išmokų dydžiai už neariminę žemdirbystę, šlapynių tvarkymą
2024-03-29 -
Laisvą valstybinę žemę žemdirbiams siūloma nuomoti dar dvejus metus
2024-04-08
(0)