Giliai po Londono gatvėmis – modernus ūkis
2019-04-29

Londonas. Antrojo pasaulinio karo laikų slėptuvė – puiki vieta ūkininkauti. Dviejų britų verslininkų veikla keičia visuomenės požiūrį į tai, kur ir kaip įmanoma verstis žemės ūkiu, praneša „Euronews“.

Tunelių ir kambarių komplekse, 30 metrų po žeme, jie augina prieskonines žoleles, salotas ir kitus žalumynus, kurie vėliau keliauja į geriausius Londono restoranus.

Ričardas Balardas (Richard Ballard) ir jo verslo partneris Stivenas Dringas (Steven Dring) požeminį ūkį įrengė pagal tvaraus ūkininkavimo principus. Salotos ir kiti žalumynai čia auginami hidroponiniu būdu po specialiomis LED lempomis.

Biomase 21 01 18+Lytagra 21 03 01

Ūkis įrengtas karo laikų slėptuvėje, kuri skirta slėpytis nuo priešo lėktuvų antskrydžių. 1940-aisiais čia slėpėsi apie 8000 gyventojų, tačiau netrukus po to slėptuvė buvo apleista. Tokią ją ir rado verslininkai, kurie sutelktinio finansavimo kampanijos būdu surinko daugiau kaip 1 mln. eurų ir prikėlė slėptuvę naujam gyvenimui.

NBC žurnalistas Nikolajus Mileris (Nikolai Miller) nusileido į požeminį ūkį trumpai ekskursijai. Galite peržiūrėti reportažą anglų kalba.

MŪ inf.

Gudinas - mobilioji apacia 20.05.14

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kas jus paskatintų ūkyje auginti daugiau gyvulių ir / ar paukščių?
Orai