


Vilnius. Birželį maisto produktų prekyvietėse atlikus per tūkstantį patikrinimų, nustatyta beveik 500 pažeidimų, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Inspektorių teigimu, prekeiviai dažniausiai nenurodo ar klaidingai nurodo produktų kilmės šalį ir rūšį, nepateikia dokumentų, įrodančių, kur produktai įsigyti.
„Pažeidimų skaičius vis dar nėra mažas, tačiau, palyginti su pernai, šiemet pažeidimų užfiksuota 3 procentais mažiau. Pastebime, kad vis daugiau maisto gamintojų ir prekybininkų stengiasi atidžiau laikytis saugos ir higienos reikalavimų“ – pranešime sakė VMVT vyriausioji specialistė Miglė Navašinskaitė.
Be to, maisto produktų ir patiekalų gamintojai nepakankamai rūpinasi inventoriaus švara, darbuotojų asmens higiena, produktų laikymo sąlygomis.
Po patikrinimus iš 46 prekybininkų buvo konfiskuota beveik tona nesaugios mėsos ir jos pusgaminių, vaisių, pieno ir jo produktų, daržovių, kulinarijos, raugintų, duonos gaminių, žuvies ir jos produktų.
7 įmonėms pritaikytos griežtesnės, veiklos apribojimo sankcijos, daugiausiai dėl reikalingų leidimų vykdomai veiklai neturėjimo.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Japonai dairosi į Lietuvą – vietos perdirbėjams teks susispausti?
2025-08-21 -
Lietuvos paukštininkystės asociacija atsako į priekaištus dėl salmonelių kontrolės
2025-08-18 -
Kokybės ženklais galės būti žymima ir šiltnamiuose auginta produkcija
2025-08-05
Skaitomiausios naujienos
-
Pakruojo r. oficialiai užfiksuotas žieminių kviečių rekordas
2025-08-25 -
Nemunu atplukdytas rekordinis grūdų krovinys
2025-08-21 -
Jurbarko rajono ūkių veidas: smulkieji traukiasi, stambieji įsitvirtina
2025-08-22
(0)