


Vilnius. Birželį maisto produktų prekyvietėse atlikus per tūkstantį patikrinimų, nustatyta beveik 500 pažeidimų, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Inspektorių teigimu, prekeiviai dažniausiai nenurodo ar klaidingai nurodo produktų kilmės šalį ir rūšį, nepateikia dokumentų, įrodančių, kur produktai įsigyti.
„Pažeidimų skaičius vis dar nėra mažas, tačiau, palyginti su pernai, šiemet pažeidimų užfiksuota 3 procentais mažiau. Pastebime, kad vis daugiau maisto gamintojų ir prekybininkų stengiasi atidžiau laikytis saugos ir higienos reikalavimų“ – pranešime sakė VMVT vyriausioji specialistė Miglė Navašinskaitė.
Be to, maisto produktų ir patiekalų gamintojai nepakankamai rūpinasi inventoriaus švara, darbuotojų asmens higiena, produktų laikymo sąlygomis.
Po patikrinimus iš 46 prekybininkų buvo konfiskuota beveik tona nesaugios mėsos ir jos pusgaminių, vaisių, pieno ir jo produktų, daržovių, kulinarijos, raugintų, duonos gaminių, žuvies ir jos produktų.
7 įmonėms pritaikytos griežtesnės, veiklos apribojimo sankcijos, daugiausiai dėl reikalingų leidimų vykdomai veiklai neturėjimo.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Strasbūras pritarė draudimui augalinį maistą vadinti mėsa
2025-10-09 -
Švietėjiškas festivalis kvietė atrasti jautienos paslaptis
2025-09-22 -
Lietuvių sūris įvertintas parodoje Prancūzijoje
2025-09-18
Skaitomiausios naujienos
-
Išmokų nematysi, jei gausi pensiją?
2025-10-17 -
Keturių vikšrų XXL traktorius Lietuvos laukuose
2025-09-26 -
Po didinamuoju stiklu – traktorių ir kitų žemės ūkio mašinų registracija
2025-10-09
(0)