Talinas. Mėsos gamyba Estijoje praėjusiais metais, palyginti su 2019-aisiais, padidėjo 5 proc., pranešė nacionalinė statistikos tarnyba. Labiausiai – 10 proc. – išaugo paukštienos gamyba, o jautienos ir kiaulienos pagaminta 4 proc. daugiau nei užpernai.
Pernai Estija pagamino 82,700 tūkst. tonų mėsos, iš jų 45,2 tūkst. tonų kiaulienos, 22,3 tūkst. paukštienos, 11,9 tūkst. tonų jautienos.
Vietine gamyba praėjusiais metais padengta 79 proc. mėsos poreikio Estijoje. Šis rodiklis – didžiausias per pastaruosius penkerius metus. Geriausia padėtis buvo dėl jautienos, blogiausia – paukštienos.
Pernai Estijoje suvartota 104 tūkst. tonų mėsos – 2 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Daugiausia suvartojama kiaulienos – 40 kilogramų žmogui per metus. Paukštienos mėsa suvalgyta po 27,2 kg, jautienos – 9,2 kg, avienos ir ožkienos – mažiau nei po vieną kilogramą per metus.
Mėsos importą Estija 2020-aisiais sumažino 10 procentų. Daugiausia šviežios kiaulienos buvo importuota iš Vokietijos, Danijos ir Lenkijos, jautienos daugiausia – iš Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos, avienos ir ožkienos – iš Naujosios Zelandijos ir Ispanijos, paukštienos – iš Lenkijos, Suomijos ir Lietuvos.
BNS inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Sugriežtinus patikrą, išaugo rusiškų grūdų tranzitas
2024-04-24 -
Pieno kaina – dugne
2024-04-16 -
Ką žada uogų rinka?
2024-04-12
Skaitomiausios naujienos
-
Paaiškėjo ekosistemų išmokų dydžiai už neariminę žemdirbystę, šlapynių tvarkymą
2024-03-29 -
NMA pradeda rizikingų projektų patikras vietoje
2024-04-17 -
Padidinta parama smulkiems ūkiams
2024-04-18
(0)