


Paryžius. Asmenys, kurie vaikystėje vartojo daug sūrio, potencialiai gali būti mažiau jautrūs alergijoms ir išvengti tam tikrų ligų.
Tokias išvadas neseniai paskelbė Prancūzijos žemės ūkio tyrimų institutas (INRA), kuris atliko tyrimą, bendradarbiaudamas su Bezansono universitetine ligonine.
INRA tyrime, kurio metu buvo renkami duomenys apie aplinkos veiksnius, alergines ligas ir mitybos įpročius, dalyvavo 931 kūdikis ir vaikas nuo gimimo iki 6 metų amžiaus.
Nustatyta, kad gausesnis sūrio vartojimas 12–18 mėn. amžiuje gerokai sumažina alergiją maisto produktams, maisto netoleravimo riziką ir didina atsparumą kai kurioms uždegiminėms (pavyzdžiui, odos) ligoms.
Mokslininkai siekia ištirti, kokį poveikį sveikatai daro sūrio vartojimo dažnumas ir vartojamų sūrių įvairovė. Siekiant geriau suprasti veikimo mechanizmus, būtina ištirti žarnyno florą. Mokslininkai siekia sukurti prevencines strategijas prieš astmą ir kitas uždegimines ligas.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Alternatyvūs augalai – sėjomainai pagerinti
2025-09-12 -
Šunys apmokomi ieškoti vabzdžių kenkėjų
2025-09-09 -
Kokio maisto pasiūlys naujos gamybos technologijos?
2025-09-05
Skaitomiausios naujienos
-
Pakruojo r. oficialiai užfiksuotas žieminių kviečių rekordas
2025-08-25 -
Pakeisti išmokų dydžiai už 2024 m. deklaruotus plotus
2025-09-11 -
I. Hofmanas atskleidė, kas siūlė savą žmogų skirti ŽŪDC vadovu
2025-09-05
(0)