Basf A1 25 03 24 Basf m1 25 03 24
Mokslas
Sūris sumažina alergijų riziką

Paryžius. Asmenys, kurie vaikystėje vartojo daug sūrio, potencialiai gali būti mažiau jautrūs alergijoms ir išvengti tam tikrų ligų.

Tokias išvadas neseniai paskelbė Prancūzijos žemės ūkio tyrimų institutas (INRA), kuris atliko tyrimą, bendradarbiaudamas su Bezansono universitetine ligonine.

INRA tyrime, kurio metu buvo renkami duomenys apie aplinkos veiksnius, alergines ligas ir mitybos įpročius, dalyvavo 931 kūdikis ir vaikas nuo gimimo iki 6 metų amžiaus.

Bioversija m7 2024 03 12

Nustatyta, kad gausesnis sūrio vartojimas 12–18 mėn. amžiuje gerokai sumažina alergiją maisto produktams, maisto netoleravimo riziką ir didina atsparumą kai kurioms uždegiminėms (pavyzdžiui, odos) ligoms.

Mokslininkai siekia ištirti, kokį poveikį sveikatai daro sūrio vartojimo dažnumas ir vartojamų sūrių įvairovė. Siekiant geriau suprasti veikimo mechanizmus, būtina ištirti žarnyno florą. Mokslininkai siekia sukurti prevencines strategijas prieš astmą ir kitas uždegimines ligas.

MŪ inf.

    Gudinas -  23 06 14 + MU 2024

    (0)

    Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

    Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

    Norėdami parašyti savo nuomonę – prisijunkite.

    Apklausa
    Ko tikitės iš šiųmečio pasėlių deklaravimo?
    Visos apklausos