Bernas. Po kelis metus trukusio selekcinio darbo Šveicarijos mokslininkai pristatė pirmą pasaulyje putojančių obuolių veislę. Perkandus vaisių, bėga sultys, kurios primena angliarūgšte prisotintus gėrimus. Internete galima užsisakyti šių neįprastų obelų sodinukų.
Prekyboje pasirodė neįprastos tekstūros vaisiai, kurie pasirengę nukonkuruoti tradicinius obuolius. Šveicarijos įmonė „Lubera" kelis metus tobulino seną, iš Rytų Vokietijos kilusią veislę, žinomą kaip „Resi", galiausiai suformavo visiškai naują obelų atmainą, kurią pavadino „Paradis Sparkling". Perkandus naujos veislės obuolį sunkiasi putojantis ir šnypščiantis skystis, tačiau spaudžiant sultis keistas efektas nepakartojamas.
„Manau, kad tai - geriausi obuoliai, kuriuos kada nors pavyko sukurti. Produktas neturi analogų rinkoje. Žmonės dar niekada nėra valgę kažko panašaus, - teigė „Lubera" gamybos vadybininkas Robertas Meierhoferis (Robert Maierhofer). - Vaisiai yra minkštos konsistencijos, tačiau minkštimas yra grubus dėl vyraujančių didelių ląstelių. Burnoje persipina saldžiarūgštis skonis ir putojančio gėrimo pojūtis".
Obelų sodinukų galima užsisakyti paštu, vienas medelis įkainuojamas 55 JAV dolerių (daugiau kaip 152 Lt).
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Mineralinio azoto šalies laukuose mažai
2024-04-02 -
Kuria boružių kvapo repelentą nuo amarų
2024-03-29 -
Dirvožemio derlingumo didinimas: augalų ir mikroorganizmų simbiozė
2024-03-20
Skaitomiausios naujienos
-
Paaiškėjo ekosistemų išmokų dydžiai už neariminę žemdirbystę, šlapynių tvarkymą
2024-03-29 -
NMA pradeda rizikingų projektų patikras vietoje
2024-04-17 -
Padidinta parama smulkiems ūkiams
2024-04-18
(0)