Niujorkas. Mėsos ir paukštienos suvartojimas vienam gyventojui Jungtinėse Valstijose nuo 2014 iki 2016 metų padidėjo 6 proc., rodo Žemės ūkio departamento duomenys. Tuo tarpu mažmeniniai pardavimai produktų, kuriuose yra mėsos pakaitalų, tuo pačiu laikotarpiu išaugo 16 proc. iki 700 mln. JAV dolerių, rodo tyrimų kompanijos „Euromonitor International" duomenys.
Bendrovė prognozuoja, kad tokių produktų pardavimai iki 2021 metų išaugs iki 863 mln. JAV dolerių.
Ekspertai sako, kad tokia tendencija, viena vertus, rodo, kad šalyje daugėja vegetarų ir veganų. O kita vertus, ieškoma naujų baltymų šaltinių.
„Visame pasaulyje stebima tendencija, jog auga baltymų suvartojimas, - sakė bendrovės „PepsiCo" valdybos vicepirmininkas Mehmoodas Khanas (Mehmud Chan). - Pagrindinis klausimas yra susijęs su tuo, kaip užtikrinti pasaulį baltymais padarant minimalią žalą aplinkai. Juk baltymai nėra pigūs, o gyvuliniai baltymai daro didelį poveikį gamtai."
„MarketWatch" pažymi, kad didžiausi pasaulyje maisto produktų gamintojai pastaruoju metu aktyviai investuoja į technologijas, susijusias su augalinių augaliniai baltymais, galinčiais pakeisti gyvulinius.
Pavyzdžiui, „Nestle" neseniai įsigijo amerikiečių kompaniją „Sweet Earth Foods", kuris gamina pačių įvairiausių produktų - nuo makaronų ir mėsainių iki sausų pusryčių, kurių sudėtyje yra augalinių baltymų.
„Interfax"-BNS inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Škotai siekia atkurti linininkystę
2024-04-15 -
ES subsidijų keitimo schemos po „Brexito“ britų netenkina
2024-04-12 -
Pieno gamyba Estijoje didžiausia per 30 metų
2024-04-11
Skaitomiausios naujienos
-
Patvirtintos 2024 m. tiesioginių išmokų taisyklės
2024-03-21 -
Paaiškėjo ekosistemų išmokų dydžiai už neariminę žemdirbystę, šlapynių tvarkymą
2024-03-29 -
Laisvą valstybinę žemę žemdirbiams siūloma nuomoti dar dvejus metus
2024-04-08
(0)