Indijoje išvesta nauja moliūgų veislė
2019-02-26

Delis. Indijos Pendžabo žemės ūkio universiteto mokslininkai išvedė naują moliūgų veislę, kurios sėklos neturi kietos luobelės. Manoma, kad toks proveržis paskatins daugiau žmonių valgyti šiuos sveikatai naudingus produktus.

Agurkinių šeimai priklauso daržovės, kilusios iš šiltųjų kraštų, tai – agurkai, arbūzai, melionai, moliūgai. Pastarieji vertinami ne tik dėl skoninių savybių, bet ir naudos sveikatai, maistui vartojamas minkštimas ir sėklos.

Pendžabo žemės ūkio universiteto agronomai patvirtino, jog išvedė unikalią moliūgų veislę, kurios sėklos neturi kietos luobelės. Kadangi jų nereikia gliaudyti, sėklas galima iš karto valgyti ar naudoti maisto ruošimui.

Dojus agro 19 09 10

Tai – pirmoji minkštų sėklų moliūgų veislė Indijoje, kurioje patiekalai iš augalinių ingredientų sudaro didžiausią nacionalinės virtuvės dalį. Tolesnis šios veislės auginimas ir populiarinimas turėtų patenkinti vidaus rinkos poreikius, neatmetama eksporto galimybė.

Visame pasaulyje moliūgų sėklos naudojamos kaip sveikas užkandis, jomis gardinami patiekalai ar praturtinami tradiciniai maisto produktai, pavyzdžiui, duona. JAV ir Europoje itin vertinamas moliūgų sėklų aliejus.

Atsižvelgiant į tai, jog sėkloms be kietos luobelės reikia mažiau apdirbimo, mažės ir finansinės, žmogiškųjų išteklių bei laiko sąnaudos, nauja moliūgų veislė turėtų pasitarnauti vietos ūkininkams, plėtojant savo verslą.

MŪ inf.

Gudinas - mobilioji apacia

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kaip vertinate Lietuvos žemės ūkio plėtrą, atsižvelgdami į 15 metų narystę Europos Sąjungoje?
Orai