Mokslininkų eksperimentas: karvės mėsa gali turėti marmurinės jautienos savybių
2012-09-04

Pekinas, rugsėjo 4 d. Pekino universiteto mokslininkams pavyko karvėms įterpti geną, kuris gerina jų mėsos savybes. Jei eksperimentas pavyks, mokslininkai tikisi , jog parduotuvėse gyventojai galės pirkti jautieną, kuri sultingumu ir kitomis savybėmis prilygs specialiai auginamų galvijų vadinamajai marmurinei mėsai, rašo „The Telegraph“.

Eksperimentą vykdo Pekino universiteto mokslininkai. Bandymai tęsiasi trejus metus. „Mes pirmieji pasaulyje sukūrėme genetiškai modifikuotas karves, kurių organizme - riebalų rūgštis surišantis baltymas“, - teigia eksperimento vadovas profesorius Ni Minxong‘as. Dviems veršeliams buvo įterpti papildomi genai, kurių dėka mėsa tampa minkštesnė ir sultingesnė.

Mokslininkas paaiškino, kad  skirtingai nuo kiaulienos, kur geriau vertinama mažiau riebi mėsa, vienas iš geros jautienos mėsos kriterijų yra riebalų sankaupos tarp raumeninių skaidulų. Tokia mėsos struktūra labai svarbi gaminant jautienos patiekalus.

Vaderstad 12 05

Mokslininkai tikisi, kad genetiškai pakeistų karvių mėsa Kinijos parduotuvėse pasirodys po kelerių metų. Gali būti, kad šio eksperimento rezultatai pateisins ir visuomenės lūkesčius  - mėsa taps labiau įperkama gyventojams.

Marmurinė kiauliena Kinijoje žinoma seniai. O marmurinė jautiena buvo gaunama tik viename regione, ypatingai šeriant galvijus. Rašoma, kad auginamų gyvulių kūną reikia kasdien įtrinti sake ar alumi. Todėl tokia marmurinė jautiena labai brangi. Iš jos gaminami specifiniai kinų virtuvės patiekalai.

MŪ inf.

Gudinas - mobilioji apacia

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kaip vertinate žemdirbių protesto akcijas (kryžių statymo, traktorių važiavimo ir kt.)?
Orai