


Paryžius. Vienas didžiausių prekybos tinklų Prancūzijoje nutarė žiemos viduryje nebeprekiauti beskonėmis, ne sezono metu užaugintomis braškėmis, pirmenybę teikiant vietos produkcijai.
Prekybos tinklas „Carrefour“ pranešė, kad atlieka griežtą uogų asortimento peržiūrą, ir pirmiausiai bus atsisakyta ne sezono laiku tiekiamų braškių.
„Mano pirmasis sprendimas šiais metais - dėl uogų asortimento. Sausį iš mūsų parduotuvių pašaliname ne sezono metu parduodamas braškes“, - sako naujasis „Carrefour“ šviežių produktų vadovas Jonas Alarkonas (Ioann Alarcon).
Jo teigimu, yra daugybė kitų rūšių uogų ir vaisių, tokių kaip citrusiniai, kiviai ar obuoliai, o ne sezono metu užaugintos braškės neturi jokio skonio.
„Techniškai rinkoje braškių galima rasti ištisus metus. O Prancūzijoje šių uogų sezonas yra kovo-spalio mėnesiais. Sausį darome pertrauką, nes norime pateikti klientams geresnės kokybės produktus principu „sezonas = kokybė“, ir tai bus mūsų strategijos pagrindas“, - aiškina jis.
Prekybos tinklas siekia, kad klientai žinotų sezoninio maisto svarbą ir daugiau dėmesio skirtų prancūziškiems vietiniams vaisiams. Į tinklo lentynas braškės grįš vasario viduryje, kai subręsta pirmosios ispaniškos uogos, o pavasarį - ir prancūziškos.
Dabar Prancūzija vis dažniau populiarina sezoninius vietinius vaisius ir daržoves, o ne importuotus ar dirbtinai neįprastu laiku užaugintus šiltnamiuose, rašo portalas hortidaily.com.
MŪ inf.
Taip pat šia tema skaitykite
-
Maisto tarybos akiratyje – mėsos, pieno ir grikių kainos
2025-04-29 -
Be antibiotikų užauginta lietuviška kiauliena – įveiktas iššūkis
2025-04-18 -
Trumposios maisto tiekimo grandinės galėtų mažinti maisto švaistymą
2025-03-25
Skaitomiausios naujienos
-
Kazlų Rūdos miškuose skelbiama stichinė nelaimė
2025-04-23 -
ŽŪM pritaria siūlymui parduoti valstybinę žemės ūkio paskirties žemę
2025-04-16 -
Pakeistos susietosios paramos už pienines karves taisyklės
2025-04-07
(0)