Natūralūs pektinai - funkcinio maisto kūrimui
2013-04-04

Vašingtonas. JAV mokslininkai tęsia funkcinio maisto paieškas, kuris padėtų išvengti šiuolaikinio gyvenimo būdo rykštės - širdies - kraujagyslių sistemos ligų. Gamtiniai galektino - 3 inhibitoriai, esantys vaisiuose ir daržovėse, gali būti panaudoti širdžiai naudingo funkcinio maisto kūrimui, rašo portalas foodnavigator-usa.com.

Jungtinėse Amerikos Valstijose pradėtas novatoriškas projektas, kuriuo siekiama sukurti širdžiai sveiko maisto kategoriją. Funkcinį maistą mokslininkai tikisi praturtinti natūraliais pektinais, kurių sudėtyje esantys inhibitoriai slopintų baltymo galektino - 3 sintezę. Šio baltymo kiekio padidėjimas kraujo serume susijęs su rizika susirgti širdies nepakankamumu.

JAV tyrėjai, kuriems talkina Nyderlandų specialistai, jau atrinko grupę perspektyviausių pektinų šaltinių. „Turime įvertinti įvairių natūralių inhibitorių veiksmingumą bei panaudojimo galimybes. Ištyrę obuolių, žiedinių kopūstų, rabarbarų, okrų ir svogūnų pektinus, gavome įdomius ir perspektyvius rezultatus", - teigė projekto vadovas dr. Piteris Muntendamas.

Vaderstad 12 05

Mokslininkai pradėjo diskusijas su gamintojais dėl funkcinių maisto produktų ir įvairių papildų gamybos, kai tik bus gauti galutiniai tyrimų rezultatai. Maisto papildai su pektinais jau dabar naudojami virškinimo funkcijoms gerinti bei cholesterolio kiekiui kraujyje mažinti. Jie veikia kaip prebiotikai, šalina iš organizmo toksinus.

MŪ inf.

Gudinas - mobilioji apacia

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kaip vertinate žemdirbių protesto akcijas (kryžių statymo, traktorių važiavimo ir kt.)?
Orai