Mokslininkai praturtino pieną žuvų taukais
2013-01-14

Vašingtonas. Mitybos specialistai rekomenduoja vaikams kas dieną gerti pieną, kuris papildo organizmo kalcio atsargas. Mūsų klimato zonoje šio mikroelemento trūksta šaltuoju metų laiku. Naujas pieno produktas, praturtintas žuvų taukais, naudingas ne tik vaikų, bet ir pagyvenusių žmonių sveikatai.

JAV Virdžinijos technikos universiteto mokslininkai pristatė naują produktą, kuriame dalis pieno riebalų pakeista žuvų taukais. Išbandę keturis pieno grietinėlės ir žuvų taukų mišinio variantus, specialistai pasirinko gaminį, kurio skonis ir kvapas priminė šviežio pieno savybes. Nors 22 proc. produkto riebalų sudarė žuvų taukai, degustacijos dalyviai negalėjo atskirti testuojamą gaminį nuo natūralaus pieno.

Mokslininkai tikisi, kad naujovė sudomins maisto pramonės atstovus, kurie dėka naujų technologijų galės tiekti į rinką omega-3 rūgštimis praturtintus varškės, jogurto ir pieno produktus. Naujausi Vokietijos ir Didžiosios Britanijos mokslininkų tyrimai atskleidė, kad kasdienė patobulinto jogurto porcija (kai omega-3 rūgščių paros dozė - 0,8 g) mažina trigliceridų koncentraciją kraujyje bei širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Dojus agro 19 09 10

Neabejojama teigiamu omega-3 riebalų rūgščių poveikiu vaikų vystymuisi, nervų sistemos veiklai ir imuniteto formavimuisi. Šios biologiškai aktyvios medžiagos mažina cholesterolio kiekį kraujyje, slopina krešėjimą ir trombų susidarymą, didina kraujagyslių elastingumą, todėl mažina aterosklerozės, miokardo infarkto riziką.

MŪ inf.

Gudinas - mobilioji apacia

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kuriam žemdirbių savivaldos finansavimo modeliui pritartumėte?
Orai