Japonai išmoko alų gaminti iš ... pieno
2007-02-02
Tokijas, vasario 2 d. Japonijos Nakasibeco (Hokaido saloje) parduotuvių lentynoje pasirodė neįprastas gėrimas – alus, pagamintas iš pieno.

Pieną alaus gamybai panaudoti sumanė vienas vietos ūkininkas, kuris buvo priverstas kur nors panaudoti pieną, kurio buvo primelžta per daug ir kurio nebuvo įmanoma parduoti. Ūkininkas vienai vietinei alaus daryklai pasiūlė mintį gaminti alų, o darykla sukūrė gamybos technologiją.

„Pieniško" alaus gamybos metu pienas kaitinamas ne ugnimi, nes pieno virimo temperatūra nėra aukšta, o karštu oru, kurio tiekimas kontroliuojamas.

Į pakaitintą pieną įdedama alaus mielių ir apynių. Kai prasideda fermentacijos procesas, skystis spalva ir kvapu pradeda panašėti į arbatą su pienu. Atvėsusio skysčio spalva pakinta, ir jis ima atrodyti kaip paprastas alus. Alaus gamintojas teigia, kad naujojo gėrimo skonis vaisinis.

„Pienišką" alų pavadino „Bilk", sujungę du angliškus žodžius – „milk" (pienas) ir „beer" (alus). Naujasis alus bus parduodamas 0,33 litro buteliuose. Butelis tokio alaus kainuos apie 380 jenų (maždaug 8,3 lito).

Eltos inf.
Gudinas - mobilioji apacia

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kuriam žemdirbių savivaldos finansavimo modeliui pritartumėte?
Orai