23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2019/08
Pajamų mokesčiu neapmokestinamos išmokos darbuotojams
  • Edita KIUBERIENĖ, LŽŪKT
  • Mano ūkis

Darbdavys, norėdamas kompensuoti darbuotojo patirtas papildomas išlaidas, susijusias su savo darbo funkcijų atlikimu, gali skirti priedą. Tokiu atveju priedą tektų apmokestinti gyventojų pajamų mokesčiu ir sumokėti įmokas „Sodrai“. Tačiau yra nemažai kompensacijų ir išmokų, kurias darbdavys gali skirti darbuotojui ir neapmokestinti jų gyventojų pajamų mokesčiu. Apie jas plačiau.

Kompensacija už kilnojamojo pobūdžio darbą

Anksčiau ūkininkai lauko darbininkams galėjo mokėti priedą už darbą lauko sąlygomis. Įsigaliojus naujajam Darbo kodeksui nebeliko šios rūšies kompensacijos. Tačiau darbuotojams, kurių darbas yra kilnojamojo pobūdžio, susijęs su kelionėmis ar važiavimu, gali būti kompensuojamos išlaidos, padidėjusios dėl darbo, atlikto kintamoje darbo vietoje.

Šių kompensacijų dydis negali viršyti 50 proc. bazinio (tarifinio) atlygio, t. y. kompensacijos dydis priklausys nuo darbuotojui mokamo darbo užmokesčio. Pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 17 straipsnio 1 dalies 5 punktą, šios kompensacijos, neviršijančios 50 proc. bazinio (tarifinio) atlygio, už faktiškai dirbtą laiką gyventojo pajamų mokesčiu neapmokestinamos.

Pavyzdys. Ūkio darbininkui mokamas 555 Eur mėnesinis bazinis atlyginimas, taip pat sutarta, kad už kilnojamojo pobūdžio darbą bus mokama kompensacija. Tokiu atveju kompensacija sudarys 277,50 Eur (555 x 50 / 100), nuo šios sumos gyventojų pajamų mokestis nebus skaičiuojamas.

Dienpinigiai

Dienpinigiai nėra labai populiarūs tarp ūkininkų, bet dažnai pasitaiko žemės ūkio bendrovėse. Jie ne visu šimtu procentų apmokestinami gyventojų pajamų mokesčiu. Dienpinigiai yra mokami už darbą, atliktą komandiruotės metu Lietuvoje arba užsienyje.

2019 metais padidėjus minimaliai mėnesinei algai, padidėjo ir neapmokestinamų dienpinigių sumos. Jeigu darbuotojo darbo užmokestis yra lygus arba didesnis už 721,50 Eur (555 x 1,3), tai visi jam išmokami komandiruotpinigiai (dienpinigiai) neapmokestinami gyventojų pajamų mokesčiu. Tačiau jeigu darbuotojo darbo užmokestis yra mažesnis už 721,50 Eur, tuomet gyventojų pajamų mokesčiu neapmokestinami dienpinigiai sudarys 50 proc. darbuotojui nustatyto darbo užmokesčio.

Pavyzdys. Darbuotojui nustatytas 555 Eur (mažiau nei 721,50 Eur) atlyginimas, tad maksimali neapmokestinama gyventojų pajamų mokesčiu dienpinigių suma gali būti 277,50 Eur (555 x 50 / 100). Darbuotojas vyko į komandiruotę Vokietijoje, jam priskaičiuota 496 Eur dienpinigių (už 8 dienas po 62 eurus). Šio darbuotojo neapmokestinama dienpinigių suma sudaro 277,50 Eur, o 218,50 Eur (496 – 277,50) bus apmokestinami gyventojų pajamų mokesčiu ir atitinkamai pateikti deklaracijoje GPM313. Jeigu šio darbuotojo darbo užmokestis būtų 800 Eur, tada visa priskaičiuotų dienpinigių suma būtų neapmokestinama gyventojų pajamų mokesčiu.

Kitos išmokos ir kompensacijos

Dovanos darbuotojams. Nuo 2018 m. gyventojų pajamų mokesčiu neapmokestinami ne tik prizai, bet ir dovanos darbuotojams, kai bendra jų vertė per metus yra ne didesnė kaip 200 Eur. Didesnė kaip 200 Eur suma apmokestinama kaip su darbo užmokesčiu susijusios išmokos.

Darbuotojų kelionės į darbą ir iš darbo viešuoju transportu. Gyventojų pajamų mokesčiu neapmokestinamos darbuotojų kelionės į darbą ir iš darbo viešuoju transportu kompensacijos. Ši lengvata galioja nuo 2018 m. sausio 1 d., o kelionės išlaidų suma per metus neribojama. Svarbu, kad darbuotojai į darbą ir iš darbo važiuotų geležinkelio ar kelių transportu, kuriam yra nustatyti vietiniai ar tarpmiestiniai maršrutai.

Lengvata nuotolinio darbo kompensacijoms. Darbdavys gali kompensuoti darbuotojui jo patirtas išlaidas, susijusias su darbu, darbo priemonių įsigijimu, įsirengimu ir naudojimu, jeigu darbuotojas dirba pagal nuotolinio darbo sutartį. Tokios kompensacijos neapmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu, tačiau jas reikės pagrįsti dokumentais. Tokių kompensacijų tvarka turi būti aprašyta įmonės vidaus taisyklėse.

Kompensacijos už darbuotojų turto ir priemonių naudojimą. Darbdavys taip pat gali išmokėti kompensacijas darbuotojui, jeigu jis darbo funkcijoms atlikti naudoja savo turtą ir priemones. Tam, kad šios kompensacijos būtų neapmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu, įmonėje turi būti patvirtintos tokių kompensacijų mokėjimo ir apskaičiavimo taisyklės.