23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2011/11
Specializuotų ir universalių traktorių naujovės
  • D. Stanišauskienė
  • Mano ūkis

Šį mėnesį Hanoveryje prasidėsianti paroda „Agritechnica" žada nemažai staigmenų. Pasak organizatorių, 2011-ųjų renginys - didžiausias parodos istorijoje, pritraukęs per 2 600 dalyvių iš 48 valstybių. Nemažai naujos technikos modelių parodoje pristatys ir AGCO korporacijai priklausanti kompanija „Massey Ferguson". Ir nors nė viena įmonės naujovė nėra įvertinta medaliu, tačiau kompanijos vadovams svarbiausias - žemdirbių vertinimas.

Likus mėnesiui iki svarbiausio žemės ūkio technikos gamintojams renginio Vokietijoje, kompanija „Massey Ferguson" naujoves pristatė Strasbūre surengtoje spaudos konferencijoje. Pardavimų ir rinkodaros viceprezidentas Tjeris Lotė (Thierry Lhotte) pabrėžė, kad įmonė turi turtingą 150 metų istoriją ir daug vertingos mašinų gamybos patirties. „Mes negaminame technikos kitam šimtmečiui, žemdirbiams siūlome šių dienų reikalavimus ir jų poreikius tenkinančias mašinas už jų kokybę atitinkančią kainą. Parduodame techniką už tokią kainą, kokią pirkėjai pasirengę mokėti", - pridūrė T. Lotė.

Remiantis statistika, pasaulyje dirba per 5 mln. Massey Ferguson traktorių ir daugiau kaip 350 tūkst. kombainų. Pasak viceprezidento, iki 2016 m. kompanija iškėlė tikslą traktorių rinkos dalį padidinti iki 12, o kombainų - iki 5,5 proc. „Mūsų gaminama technika yra paprasta valdyti ir patikima, todėl iškelti tikslai gana realūs ir pasiekiami", - įsitikinęs T. Lotė.

Kitam sezonui kompanija didina Massey Ferguson traktorių pasiūlą. Keturi nauji nuo 185 iki 235 AG MF 7600 modeliai - galingi, lengvi ir universalūs traktoriai, kuriuose sujungtos pasiteisinusios senesnės ir šiuolaikinės modernios technologijos. Pasak Kembelo Skoto (Campębell Scott), įmonės plėtros vadovo ir pardavimų direktoriaus, naujoji serija užpildo spragą tarp MF 8600 ir MF 7400 serijų. „Vienas iš didžiausių naujų modelių privalumų - variklis su SCR technologija, kuri sutaupo apie 16 proc. degalų", - pabrėžė K. Skotas.

MF 7600 serijos traktoriuose galima pasirinkti pusiau automatinę Dyna-6 arba belaipsnę Dyna-VT transmisiją. Tai bet kokius augalininkystės darbus atlikti pajėgios mašinos, kurios standartiškai parengtos automatinio vairavimo ir kitoms sistemoms (integruoto traktoriaus važiavimo kontrolės ir valdymo sistemai ITCS, mašinų stebėjimo ir kontrolės AGCOMMAND bei automatinio vairavimo AutoGuide) įdiegti.

Daugiau prabangos bei galimybių kompanija siūlo ir sodininkystės, daržininkystės bei vynuogių auginimo ūkių šeimininkams. Specializuotų šios kategorijos traktorių pasiūloje - trys nuo 80 iki 100 AG modeliai: MF 3640 (84 AG), MF 3650 (94 AG) ir MF 3660 (102 AG). „Nors traktoriai nedidelių gabaritų, tačiau operatoriaus darbo sąlygos nė kiek ne prastesnės negu galinguose traktoriuose", - teigė K. Skotas. Kompanija „Massey Ferguson" per metus parduoda apie 2 tūkst. specialiosios paskirties traktorių.

Daina Stanišauskienė

Mano ūkis, 2011/11