23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2011/01
Plėtra ir investicijomis pažymėta penkioliktoji sukaktis
  • Mano ūkis
  • Mano ūkis

Viena iš didžiausių šalyje technikos, sėklų ir grūdų saugojimo įrangos prekybos įmonių „Dotnuvos projektai" prieš pat Kalėdas atšventė penkiolikos metų sukaktį. Kėdainių pramogų centre „Vikonda" vykusioje šventėje netrūko dovanų nei įmonės kūrėjams, nei gimtadienio svečiams. Net 84 ūkininkai pretendavo išlošti naują visureigį Toyota RAV 4. Laimė nusišypsojo Šilalės r. ūkininkei Virginijai Aužbikavičienei.

Pasak vieno iš bendrovės vadovų Rimanto Dapkaus, įmonės istorijoje svarbiausi ir įsimintiniausi du momentai: pirmasis - kūrimosi pradžia, kai 5 žmonių kolektyvas neturėjo nei patogių darbo kabinetų, nei bazės veiklai plėtoti. „Sunku buvo ir 1999-aisiais, kai šalį palietė Rusijos krizė. Tada buvo sudėtinga išgyventi ir išsilaikyti, tačiau išgyvenome, ir nuo 2000-ųjų mūsų veiklos rodiklių kreivė kilo tik aukštyn", - sako vienas iš „Dotnuvos projektų" steigėjų.

Net kriziniais vadinami 2009 m. įmonei ekonomiškai nebuvo blogi, nes pasiektas antras geriausias bendrovės veiklos rezultatas. 2010-ieji dar geresni, nes išaugo ir technikos, ir sėklų pardavimai, pastatyti du stambūs bendrovės „Kėdainių aruodai" elevatoriai. „Svarbūs ir dar keli praėjusiųjų metų įvykiai - įsteigėme antrinę įmonę Latvijoje, jau kuriamės ir Estijoje. 2010-uosius vadiname plėtros ir investicijų metais", - apie įmonės veiklos plėtrą pasakoja R. Dapkus.

Reikšmingu įvykiu įmonės veikloje jis įvardija ir sprendimą ruošti bei prekiauti sėklomis. Investicija į fabriko statybas 2003 m. pranoko lūkesčius ir pateisino puoselėtas viltis. Sėklų ruošimo pastatai dar labiau plečiami ir statomos 3 500 m2 sandėliavimo patalpos. Be to, šių metų kovo mėnesį planuojama atidaryti prekybos ir serviso filialą Plungėje.

Vidutiniškai per metus „Dotnuvos projektai" parduoda apie 11-12 tūkst. tonų sėklų, 700-800 žemės ūkio padargų, pastato 20-30 įvairaus dydžio grūdų saugyklų. Bendrovėje dirba 190 darbuotojų.