23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2009/11
„Sprendimų ratas 2009“ – naujos galimybės
  • Mano ūkis
  • Mano ūkis

Tai dvidešimt devintoji Žemės ūkio universiteto paroda, surengta per 15 metų. Ši paroda išaugo iš ilgametes tradicijas turėjusios rudeninės žemės ir miškų ūkio parodos „Lietuvos agropanorama“.

Pasak LŽŪU Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko Parodų organizavimo centro vadovės Birutės Steikūnienės, keisti rudeninės parodos tematiką paskatino Europos Sąjungos diktuojamos aktualijos – aplinkosauga, miško tvarkymas, kaimo atnaujinimas. Šiųmetė paroda yra brandesnė, o dalyvių skaičiumi (102 įmonės) ir ekspozicijų plotu apie 20 proc. didesnė.

Parodoje buvo pristatyta miškų ūkio ir medienos perdirbimo, komunalinio ūkio technika; aplinkosaugos, vandentvarkos ir šilumos ūkio įranga; medžioklės trofėjai; kaimo verslai; tautinis paveldas.

Valstybinių miškų urėdijų ekspozicijas šiemet parengė ir pristatė Alytaus, Anykščių, Dubravos, Panevėžio, Trakų miškų urėdijos bei Generalinė miškų urėdija. Pasak Generalinės miškų urėdijos Miško atkūrimo ir apsaugos skyriaus vedėjo Petro Kanapienio, miškininkai iki šiol pristatydavo Lietuvą užsienio parodose, o savo šalies parodose nedalyvavo – nebuvo kviečiami. „Sprendimų ratas“ suteikė tokią galimybę.

Lietuvos žvejų ir medžiotojų draugijos pirmininko pavaduotojas Eugenijus Tijušas ne tik džiaugėsi galimybe pristatyti medžioklės ūkį šioje parodoje, bet ir turi planų kitų metų parodai.

Savo ekspozicijas parodoje buvo įrengusios Kaimo bendruomenių sąjunga, Kaimo turizmo asociacija, Vietos veiklos grupių tinklas.