23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2009/08
Agrovizija – sprendimus kurianti paroda
  • Mano ūkis
  • Mano ūkis

Ketvirtąkart organizuota žemės ūkio technologijų paroda „Agrovizija 2009“ jau tapo tradiciniu svarbiu vasaros akcentu. Tris dienas Akademijos laukuose virė gyvenimas, netemdomas nė menkiausio sunkmečio šešėlio: išpuoselėti pasėliai, naujausia technika, modernios technologijos visos šalies žemdirbiams įkvėpė optimizmo ir tikėjimo, kad žemės ūkis išlieka vienu tvirčiausiai dirbančių ūkio sektorių.

Šiemetinės parodos plotas išaugo iki 12 ha, lankytojai galėjo įvertinti 53 žieminių javų, 57 vasarinių javų, 27 žieminių rapsų, 20 vasarinių rapsų ir 6 bulvių veisles. Trąšos ir augalų apsaugos produktai demonstruoti žieminių kviečių, kvietrugių, miežių ir rapsų, vasarinių miežių, kviečių, kvietrugių, rapsų, avižų, žirnių, bulvių, kukurūzų ir cukrinių runkelių pasėliuose – iš viso įrengti 103 bandymų laukeliai. Parodoje dalyvavo 14 augalų apsaugos, trąšų ir sėklininkystės bei 11 technikos kompanijų.

Praėjusiais metais labai didelio lankytojų susidomėjimo sulaukęs žemės dirbimo ir sėjos technikos demonstravimas ir šiemet buvo vienas iš svarbiausių parodos akcentų. Technikos firmų siūlymu šių metų parodoje purkštuvų šou pakeitė kitas – šienainio gamybos technikos šou, kur naujausias technologijas demonstravo šešios įmonės. Lankytojus kvietė seminarai apie lauko augalų tręšimo aktualijas, augalų auginimo technologijas, žemės dirbimo supaprastinimo galimybes, naujausias LŽI javų veisles ir augalų apsaugą.

Dovanų visi išsinešė naujų žinių, naudingų kontaktų ir gerą jausmą širdyje, kuris lieka pabuvus bendraminčių būryje.