23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2009/04
Balandis. Mėnesio darbai
  • Mano ūkis
  • Mano ūkis

Balandžio 6, 14, 20 d.

Ribinės dienos PVM avansinei įmokai sumokėti. PVM avansines įmokas moka PVM mokėtojai, kurių pajamos iš žemės ūkio produkcijos tiekimo ir paslaugų teikimo praėjusiais kalendoriniais metais sudarė ne mažiau kaip 50 proc. visų pajamų – jeigu jų vidutinė mokestiniam laikotarpiui tenkanti mokėtina į biudžetą PVM suma per 3 kalendorinių iš eilės einančių mėnesių laikotarpį buvo didesnė kaip 200 tūkst. litų. Avansinės PVM įmokos dydis lygus 1/3 į biudžetą mokėtinos PVM sumos, kuri buvo (ar privalėjo būti) deklaruota paskutinėse 3 pateiktose PVM deklaracijose, vidurkio.

Įmokų kodai: 3641 – ūkininkų avansu mokamas PVM

Balandžio 15 d.

Paskutinė diena „Sodros“ teritoriniam skyriui pateikti SAM pranešimą apie draudžiamųjų pajamų ir socialinio draudimo įmokų sumas, apskaičiuotas apdraustiesiems per 2009 m. I ketvirtį; sumokėti už kovo mėnesį apskaičiuotas valstybinio socialinio draudimo įmokas.

Įmokų kodai: 252 – VSD įmokos už samdomus darbuotojus

Paskutinė diena, kai ūkininkai, jų partneriai „Sodros“ teritoriniam skyriui turi sumokėti Valstybinio socialinio draudimo įmokas už 2009 m. I ketvirtį (kurių žemės ūkio valdos dydis didesnis kaip 4 EDV).

Iki šios dienos mokestį išskaičiuojantys asmenys, nuo išmokų, priskiriamų gyventojo A klasės pajamoms, išmokėtų iki 2009 m. balandžio 15 d., išskaičiuotą pajamų mokestį privalo sumokėti į biudžetą.

Įmokų kodai: Iki šios dienos mokestį išskaičiuojantys asmenys, nuo išmokų, priskiriamų gyventojo A klasės pajamoms, išmokėtų iki 2009 m. balandžio 15 d., išskaičiuotą pajamų mokestį privalo sumokėti į biudžetą.

Balandžio 27 d.

Paskutinė diena pateikti 2009 m. kovo mėn. (jei mokestinis laikotarpis – mėnuo) PVM deklaracijos FR0600 formą ir sumokėti pridėtinės vertės mokestį už 2009 m. kovo mėnesį.

Paskutinė diena pateikti PVM mokėtoju neįregistruoto asmens mokėtino PVM apyskaitą (jeigu atsirado prievolė mokėti PVM) už 2009 m. kovo mėnesį.

Paskutinė diena pateikti 2009 m. I ketvirčio prekių tiekimo į kitas ES valstybes ataskaitą.

Įmokų kodai: 3441 – ūkininkų PVM

Balandžio 30 d.

Paskutinė diena, kai ūkininkai bei žemės naudotojai, taip pat asmeninio ūkio naudotojai, išskyrus apdraustuosius privalomuoju sveikatos draudimu, už save ir dirbančius ūkyje pilnamečius ūkio partnerius turi sumokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokas už 2009 m. balandžio mėnesį.

Įmokų kodai: 1791 – ūkininkų, ūkininkų už partnerius (pilnamečius ūkio narius), dirbančius ūkyje, kurių ž. ū. valda ne didesnė kaip 2 EDV;

1921 – ūkininkų, ūkininkų už partnerius (pilnamečius ūkio narius), dirbančius ūkyje, kurių ž. ū. valda didesnė kaip 2 EDV, bet ne didesnė kaip 14 EDV;

1931 – ūkininkų, ūkininkų už partnerius (pilnamečius ūkio narius), dirbančius ūkyje, kurių ž. ū. valda didesnė kaip 14 EDV

Paskutinė diena sumokėti gyventojų pajamų mokestį, apskaičiuotą nuo išmokų, pagal mokesčių mokėjimo tvarką priskiriamų gyventojo A klasės pajamoms ir išmokėtų po balandžio 15 dienos.

Įmokų kodai: 1311 – gyventojų pajamų mokestis nuo gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių to mokestinio laikotarpio A klasės pajamų