23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2008/07
Šimtasis suomiškas traktorius išriedėjo pakruojiškiams
  • Jurga ZALECKIENĖ, „Mano ūkis“
  • Mano ūkis

Šalies ekonomikoje jaučiantis sąstingiui, žemės ūkio srities verslininkai muša pardavimo rekordus. Bendrovė „Rovaltra“ nuo šių metų pradžios jau pardavė 100 suomiškų traktorių Valtra, dar apie 80 traktorių Lietuvos žemdirbiams yra užsakyta gamykloje – kompanija „Valtra“ gamina tik pagal išankstinius klientų užsakymus. Iš viso šalyje dirbančių Valtrų skaičius artėja prie 800.

„Praėjusių metų pabaigą ir šių metų pirmuosius mėnesius galėčiau vertinti kaip patį geriausią laikotarpį įmonės veik­loje. Pabrangus grūdams, žemdirbiai gavo didesnių pajamų – tai ir paskatino juos investuoti į techniką. Maždaug 50 proc. šiemet nupirktų traktorių įsigyta būtent ūkių lėšomis, be ES paramos“, – sakė bendrovės „Rovaltra“ vadovas Romualdas Trainaitis.

Birželio viduryje Panevėžio technikos paslaugų ir prekybos centre, bendrovės „Rovaltra“ atstovybėje, šimtojo traktoriaus Valtra rakteliai iškilmingai buvo įteikti Pakruojo rajono bendrovės „Šukioniai“ direktoriui Emilijui Junevičiui.

„Tai jau penktasis Valtra traktorius, kurį perka mūsų bendrovė, – sakė E. Junevičius. – Geras kokybės ir kainos derinys bei nepriekaištingos serviso paslaugos – tai buvo pagrindiniai kriterijai, kodėl mes pasirinkome būtent suomišką techniką.“

Bendrovė, dirbanti 1 200 ha žemės, plėtoja mišrų – pienininkystės (laiko 300 melžiamų karvių) ir augalininkystės (augina grūdinius augalus ir rapsus) – ūkį. Naujai įsigytas 180 AG traktorius bus skirtas įvairiems žemės dirbimo darbams. „Jis nestovės štai toks visas blizgantis ir išpuoštas balionais, o dirbs, ir juodai dirbs“, – atsiimdamas traktoriaus raktelius linksmai sakė naujasis šeimininkas E. Junevičius.

„Rovaltra“ vadovas R. Trainaitis gyrė „Šukionių“ mechanizatorius, kurie itin atsakingai ir profesionaliai dirba su modernia technika. „Tokiais klientais mes galime didžiuotis“, – sakė R. Trainaitis, pirmą kartą įmonės veiklos istorijoje įteikdamas padėką už gerą technikos eksploataciją.

Suomiškiems traktoriams suteikiama trejų metų ir 3 000 motovalandų garantija. Lietuvoje suomiškos technikos priežiūrą atlieka Biržuose, Šakiuose ir Radviliškyje esantys servisai. Didžioji dalis suomiškų traktorių parduodama Panevėžio, Šiaulių, Marijampolės ir Kauno apskričių žemdirbiams.

Kompanijos „Valtra“ prekybos koordinatorė Lietuvai, Latvijai ir Estijai Iryna Stupina pabrėžė, kad Lietuvos klientai yra išrankūs, puikiai žino, kokios technikos jiems reikia. „Stambėjant ūkiams, auga galingesnių traktorių poreikis. Žvelgdama į perspektyvą, „Valtra“ kuria daug galingesnius naujus modelius – iki 400 AG. Kol kas jie išbandomi gamykloje“, – sakė I. Stupina.

Kompanija „Valtra“ gamina 3000 (52–76 AG), A (74–98 AG), 6000 (94–100 AG), N (101–150 AG), S (139–211 AG) ir T (280 AG) serijų modelius. Darbo su šiais traktoriais kokybę užtikrina sertifikatai ISO 9001, aplinkosaugos sertifikatas ISO 14001, OHSAS 18001.