23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2008/01
Nauja investicija – klientų patogumui
  • Jurga ZALECKIENĖ „Mano ūkis“
  • Mano ūkis

Gruodžio viduryje Biržuose iškilmingai atidarytas bendrovės „Rovaltra“ atsarginių dalių sandėlis ir bendrovės „Bjoras“ serviso centras. Naujasis statinių kompleksas iškilo pramoniniame Biržų rajone – statybos netruko nė metų, pirmieji darbai pradėti 2007 m. vasarį, o baigti tų pačių metų gruodį.

„Daug savo energijos į šitą pastatą įdėjo „Bjoro“ generalinis direktorius Algis Juktonis ir direktorius gamybai Adolfas Grigaliūnas“, – atidarydamas centrą part­nerių svarbą pabrėžė „Rovaltros“ direktorius Romualdas Trainaitis. Kartu jis dėkojo ir visiems klientams žemdirbiams, kurie, pirkdami žemės ūkio techniką, taip pat prisidėjo prie šio centro įkūrimo. Ir kulminacinis centro atidarymo momentas buvo patikėtas ūkininkui iš Radviliškio rajono Sigitui Petraičiui – jis ką tik įsigytą 171 AG traktorių Valtra pro atkeltus vartus įvairavo tiesiai į centro patalpą ir taip netradiciškai įvežė tradicinę atidarymo juostelę.

„Mūsų miesto pramonės rajoną šitas pastatas tikrai papuošė. Tikiuosi, kad verslas klestės ir dar daugiau žmonių įsijungs į darbą“, – akcentavo Biržų rajono meras Regimantas Ramonas. Bendras komplekso plotas – beveik 2 000 m2. „Valtros“ atsarginių dalių sandėlis užima 500 m2, tiek pat ploto skirta „Bjoro“ servisui.

Atsarginių dalių sandėlyje sukaupta detalių už 280 tūkst. litų, taip pat traktorinių padangų Michelin už 70 tūkst. litų. Prieš parduodant serviso patalpose bus atliekama žemės ūkio technikos apžiūra ir patik­ra. „Visada kiekvieną iš gamintojo atvežtą traktorių ar kombainą pirmiausia patikrina ir išbando mūsų meistrai, tik tada jis gabenamas pirkėjui“, – teigė R. Trainaitis.

Klientui reikiama detalė pristatoma per 24 valandas. Tiekimas iš Suomijos „Valtra“ gamyklos vyksta du kartus per savaitę. Visi klientai – ir Biržų rajone, ir, pavyzdžiui, Jurbarke, moka vienodą kainą, transportavimo kaštai neskaičiuojami. Erdviose sandėliavimo patalpose (800 m2) demonstruojama visų „Rovaltros“ atstovaujamų kompanijų žemės ūkio technika. Atvykę pirkėjai gali ją ne tik apžiūrėti, bet ir išbandyti.

„Šis centras – tai ženklas, kad mes rūpinamės savo klientais. „Valtra“ visada rems „Rovaltros“ idėjas Lietuvoje“, – kalbėjo atidaryme dalyvavęs „Valtra“ pardavimų direktorius Centrinei ir Rytų Europai Markas Lapalainenas (Markku Lappalainen). „Mano ūkiui“ jis pabrėžė, kad Lietuvos rinka Suomijos gamyklai „Valtra“ yra nors ir nedidelė, bet labai svarbi. „Jūsų ūkininkai perka naujausių modelių traktorius – tai rodo, kad jie mato savo veiklos perspektyvą“, – sakė M. Lapalainenas.

Lietuvių partnerių darbą labai gerai vertina ir Suomijos įmonės „Mepu“, gaminančios džiovyklas, specialistai. „Įmonę „Bjoras“ suradome prieš 11 metų. Per tiek laiko įsitikinome, kad šiais žmonėmis galima pasitikėti – ir Algis Juktonis, ir Romualdas Trainaitis yra vertinami ir gerbiami partneriai. Pagrindinis jų darbo principas – dirbti taip, kad jų klientai būtų patenkinti. Atvirai sakau, kad jei kartais pamiršdavome pristatyti kokią detalę, sulaukdavome skubaus skambučio: ką jūs, po velnių, darote savo elnių šalyje“, – sakė direktorius Artas Sainis (Arto Sainio).

Lietuvos žemės ūkio universiteto docentas Aleksandras Kirka prisiminė bendrovės kūrimo pradžią. „Būtent Romualdas Trainaitis pirmasis Lietuvoje surizikavo prekiauti užsienietiškais traktoriais. Jam reikėjo labai daug pastangų įtikinti Lietuvos ūkininkus, kad verta pirkti brangias užsienietiškas žemės ūkio mašinas. Kitiems, ėjusiems paskui jį, jau buvo daug lengviau. Tikiu, kad jis ir toliau išliks vienas iš ryškiausių lyderių Lietuvos rinkoje“, – kalbėjo mokslininkas.

Šią žiemą bendrovė „Rovaltra“ planuoja atidaryti dar vieną agroserviso cent­rą – Panevėžyje.