23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2007/12
Duris atvėrė „Dotnuvos agroservisas“
  • Jurga ZALECKIENĖ, „Mano ūkis“
  • Mano ūkis

Vėlų rudenį, kaip tik tuo metu, kai prasideda žemės ūkio technikos ruošimas ateinančių metų darbams, Akademijoje atidarytas naujas modernus agroserviso paslaugų centras – „Dotnuvos agroservisas“. Tai antrinė vienuoliktus metus dirbančios bendrovės „Dotnuvos projektai“ įmonė, kurios veikla skirta itin aktualiai sričiai – žemės ūkio technikos remontui ir visoms žemės ūkio serviso paslaugoms.

Kalbėdamas apie žemės ūkio bend­rovės „Dotnuvos agroservisas“ veiklą, jos pirmininkas – bendrovės „Dotnuvos projektai“ komercijos direktorius Rimvydas Brazauskas pabrėžė, kad ateityje „Dotnuvos projektai“ daugiau dėmesio skirs ne prekybai žemės ūkio technika, bet kvalifikuotai atliekamoms agroserviso paslaugoms. „Esu įsitikinęs, kad ateityje mūsų klientai kreips didžiulį dėmesį į technikos serviso kokybę. Vakarų Europos šalyse servisas yra itin sėkminga veiklos sritis“, – sakė R. Brazauskas.

„Dotnuvos agroservise“ įdiegta moderni ir aplinkos neteršianti įranga, skirta žemės ūkio technikos gedimams nustatyti bei pašalinti, atliekami visi tekinimo, gręžimo, galandimo, suvirinimo, hidraulinių žarnų gamybos darbai. Kokybę garantuos ne tik pati naujausia įranga, bet ir aukšta čia dirbančių inžinierių kvalifikacija.

„Agroservise atliksime garantinį ir pogarantinį technikos remontą, ruošime naudotą žemės ūkio techniką pardavimui, prekiausime atsarginėmis dalimis“, – pagrindines serviso paslaugas pristatė R. Brazauskas. Bendrovėje bus remontuojama ne tik „Dotnuvos projektų“ atstovaujamų firmų, bet ir įvairi kita žemės ūkio technika. Numatyta plėsti ir prekybą naudota technika, mat ji turi paklausą Baltarusijos ir Kaliningrado srities rinkose.

Per vienerius metus iškilusi ir 7 mln. litų kainavusi ŽŪB „Dotnuvos agroservisas“ užima 1 500 m2 plotą. Vienos erdviausių centre – gamybinės ir atsarginių dalių patalpos. Pastarosiose bus sukaupta iki 10 tūkst. skirtingų pavadinimų atsarginių dalių. Agroservise, kuriam vadovauja Gediminas Čepas, dirba 25 darbuotojai. Bend­rovės vadovai mano, kad greitai naujojoje įmonėje darbuosis apie 40 darbuotojų.

Įmonės „Dotnuvos projektai“ veikla – didmeninė ir mažmeninė prekyba sėklomis, nauja ir naudota žemės ūkio technika ir atsarginėmis dalimis. Prieš ketverius metus atidariusi moderniausią sėklų fabriką Baltijos šalyse, bendrovė planuoja ir tolesnę plėtrą sėklininkystės srityje, atstovauja 10 tarptautinių sėklininkystės kompanijų.

Lietuvoje „Dotnuvos projektai“ prekiauja traktoriais, javų ir cukrinių runkelių nuėmimo kombainais, grūdų džiovyk­lomis, laistymo įranga, žemės dirbimo technika, trąšų barstomosiomis, purkštuvais, sėjamosiomis, pašarų ruošimo mašinomis – asortimentas nuolat plečiamas, atsižvelgiant į rinkos poreikius. Šiais metais „Dotnuvos projektų“ apyvarta siekia 120 mln. litų, bendrovėje dirba 140 darbuotojų.