23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2007/07
Dvi ūkininkavimo praktikos dienos
  • Daina STANIŠAUSKIENĖ, „Mano ūkis” Latvija
  • Mano ūkis

Tik automobilį vairavusiam žmogui, pirmą kartą atsisėdus į modernaus traktoriaus kabiną, gali susidaryti įspūdis, kad sėdi už kosminio laivo vairo: gausybė mygtukų, svirčių, mirksinčių lempučių, kompiuterio ekranų, zuikučius ir vėžliukus simbolizuojančių ženklų bei kitų įmantrių mechanizmų. Aišku tik, kaip užvesti ir išjungti traktoriaus variklį. Tačiau net ir visiškas nemokša, pamokytas patyrusių specialistų, po kelių dienų gali ne tik pajudėti iš vietos, bet ir valdyti mašiną taip, kad ji dirbtų efektyviausiai.

Kartais techniką perkantys ūkininkai replikuoja, kad mašinas pardavinėja tie, kurie nieko apie ūkininkavimą ir parduodamą techniką neišmano, tačiau, taip sakydami, jie yra neteisūs. Prekybos technikos įmonės didelį dėmesį skiria ir pardavimų vadybininkų, ir pačių ūkininkų mokymui. Pasak UAB „DOJUS agro“ generalinio direktoriaus Audriaus Kavaliausko, bendrovės darbuotojai nuolat tobulinasi ne tik Lietuvos, bet ir užsienio kompanijų organizuojamuose mokymuose. Jau keleri metai įmonė rengia išsamius teorinius ir praktinius užsiėmimus ūkininkams, įsigijusiems „John Deere“, „Kuhn“, „McHale“, „Simba“ ir kitų gamintojų, kuriems atstovauja „DOJUS agro“, techniką. „Šiemet išplėtėme technikos pardavimo tinklą nuo penkių iki aštuonių zonų. Padaugėjo regioninių vadybininkų. Beje, jie turi žinoti, kaip dirbti ir traktoriumi, ir kombainu, ir pašarų ruošimo bei kitomis mašinomis. Parduodame įvairių kategorijų techniką, todėl darbuotojams keliame nemažus reikalavimus“, – mokymų svarbą akcentuoja A. Kavaliauskas.

Kiek valandų per metus technikos pardavėjai praleidžia sėdėdami paskaitose, A. Kavaliauskas sako neskaičiavęs. Jei naujovių technikos asortimente daug, studentišką gyvenimą tenka prisiminti dažniau. Ne mažiau kaip kartą per metus mokymus organizuoja kompanija „John Deere“. Šiemet John Deere technikos Baltijos šalyse pardavėjai dvi dienas „ūkininkavo“ Latvijoje, Jaunavpils regione įsikūrusiame 3 500 ha ūkyje. Pardavimų vadybininkai šienavo, presavo žolę, vyniojo ritinius, arė, purškė, krovė krovinius ir atliko kitus kasdienius ūkininkų darbus. Mokėsi valdyti ne tik John Deere traktorius, bet ir galėjo juos palyginti su Fendt, Case, Valtra, Claas traktoriais, agreguojamais su įvairiais žemės dirbimo ir pašarų ruošimo agregatais. Praktiniuose mokymuose dalyvavo ne tik regioniniai vadybininkai-konsultantai, bet ir serviso bei rinkodaros padalinio specialistai.

Mokymams buvo skirta per 70 ha plotas. Šešiose stotyse mašinų pardavėjai galėjo išbandyti skirtingų gamintojų ir įvairaus galingumo techniką. Daugiausia laiko skirta traktoriams. Kiekvienas vadybininkas prie skirtingų traktorių vairo galėjo praleisti apie pusvalandį. Gidai po vieniems žinomą, kitiems nepažįstamą traktoriaus valdymo labirintą buvo patyrę kompanijos „John Deere“ inžinieriai.

Pasak Koelerio Tilmano (Koeller Tilmann), pasitaiko, kad naują traktorių įsigijęs ūkininkas kaltina kompaniją, neva nurodyta mašinos galia neatitinka tikrovės, nes ji nepajėgia atlikti nedaug galios reikalaujančių darbų. „Priežastis, dėl kurios traktorius pritrūksta galios, juokingai paprasta – netinkamas slėgis padangose. Nuo konvejerio nuriedėjusių mašinų padangose slėgis siekia 2 bar. Į laukus važiuojančio traktoriaus padangose slėgis neturi viršyti 1,2 bar. Kai jis per didelis, mašinos ir dirvos sukibimas būna nepakankamas“, – aiškino specia­listas. Norint, kad technika žemės darbus dirbtų, išnaudodama visas savo galimybes, būtinas ir tinkamas traktoriaus balastavimas, t. y. jo priekyje ir ant galinių ratų turi būti uždėtas reikiamas svoris.

Ne mažiau svarbu mokėti nustatyti traktoriaus darbo parametrus taip, kad jis dirbtų efektyviausiai. Pirmiausia, ką pardavėjai rekomenduoja padaryti nusi­pirkusiems naują traktorių, – perskaityti jo naudojimo instrukciją. Pasak „DOJUS agro“ regionų vadybininko Panevėžio ­apskr. ir Anykščių r. Manto Župerkos, John Deere traktorius sudėtingas valdyti gali pasirodyti tik iš pirmo žvilgsnio. „Jis turi daug valdymo, reguliavimo galimybių, tačiau išmokti su juo dirbti nėra sudėtinga, nes gana lengvai perprantamas. Paspausti ne tą mygtuką ir traktorių sugadinti maža tikimybė“, – tikino vadybininkas. Dabar visa informacija rodoma simboliais, netrukus John Deere traktoriuose programinės įrangos funkcijos bus patei­kiamos lietuvių kalba, todėl dar labiau sumažės rizika suklysti.

Nemažai „protaujančių“ technologijų įdiegta ne tik traktoriuose, bet ir naujoje purkštuvų John Deere 800i serijoje. „Siūlydami purkštuvus, pirmiausia turite akcentuoti jų galimybes taupyti pesticidus, laiką, mažinti aplinkos taršą, tik po to derėtis dėl pardavimo kainos“, – prekybos subtilybes dėstė Pite­ris Krimas (Peter Krimm). Kad purkštuvai dirba kaip robotai, tiksliai it vaistinėje dozuodami chemikalų tirpalą, nesunku ir pačiam įsitikinti, ir kitą įtikinti. Pagrindinis purškimo vožtuvas ir purškimo sijos sekcijos automatiškai įjungiamos ir išjungiamos, vos tik purškimo sekcijos patenka į lauko dalį, kuri jau buvo nupurkšta arba kuri yra už purškiamo lauko ribos, arba priartėjus prie apsauginės zonos plotų. Tokia automatinė purškimo įjungimo ir išjungimo sistema vadinama GreenStar Sprayer Pro.

Kaip dirba purkštuvas, kurioje lauko vietoje purškimas buvo išjungtas, kur pradėtas, ar purškiami plotai persidengė, ar ne, galima matyti Green Star ekrane vaizduojamame lauko žemėlapyje. Ekrane pateikiama, kiek pesticidų išpurkšta konkrečioje lauko vietoje ir kiti duomenys. Pasak P. Krimo, Vokietijos žurnalo „Top Agrar“ ir organizacijos BBA atlikti purškimo sijų testai parodė, kad John Deere purkštuvų sija stabiliausia, palyginti su kitų įmonių technikos sijomis. Sudėtingose kalvotose vietovėse, naudojama automatinė purškimo sijos pokrypio ir aukščio valdymo sistema BoomTrac.

Parduodamos technikos reklami­niuo­se leidiniuose, skrajutėse ir straipsniuose parašyta daug, tačiau ne viskas. „Norint sužinoti technikos valdymo subtilybes, nepakanka vien perskaityti jos aprašymą ir naudojimo instrukciją. Tik išbandžius ją praktiškai, įmanoma sužinoti tai, kas niekur neparašyta“, – teigė „John Deere“ regionų pardavimų vadovas Karstenas Heftrigas (Carsten Heftrig). Pasak jo, perprasti parduodamą techniką būtina, kad būtų žinomi visi atsakymai į dar nepateiktus ūkininkų klausimus. O kad žemdirbiai rinktųsi vieno ar kito gamintojo mašinas, pardavėjas turi būti susipažinęs ir su konkurentų technika. „Technikos pardavėjai turi būti visiškai tikri, sakydami, kad John Deere traktorių kabinoje tyliau negu automobilyje, kad nauji John Deere modeliai optimaliai naudoja galią, t. y. tam tikriems darbams atlikti tartum įgauna antrąjį kvėpavimą, nedidindami degalų sąnaudų. Be praktikos įtikinamų argumentų neįmanoma pateikti“, – pabrėžė K. Heftrigas.