23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2007/04
Vienoje vietoje viskas, ko reikia žemdirbiui
  • Daina STANIŠAUSKIENĖ, „Mano ūkis“
  • Mano ūkis

Šalia Panevėžio duris atvėrė dar vienas „Kesko Agro Lietuva“ prekybos ir aptarnavimo centras. 17 tūkst. m2 patalpose įrengtas atsarginių detalių sandėlis, technikos remonto dirbtuvės, parduotuvė, konferencijų salė ir įmonės administracijos kabinetai. Lauko ekspozicija užima 12 tūkst. m2.

Bendrovės „Kesko Agro Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Kibiša, kalbėdamas apie apsisprendimą įkurti tokį centrą Panevėžyje, akcentavo šio regiono svarbą Lietuvos žemės ūkio sektoriui. „Panevėžio apskritis yra vienas didžiausių žemdirbystės regionų, kuriame per metus pagaminama produkcija prilygsta visoje Estijoje pagaminamai žemės ūkio produkcijai, todėl reikia išnaudoti šiuos pranašumus. Siekiame glaudžiai bendradarbiauti su ūkininkais ir žemės ūkio bendrovėmis, kad žemės ūkio plėtra regione būtų racionali. Todėl ūkininkams teiksime gamybos efektyvumą skatinančias konsultacijas “, – sakė įmonės vadovas.
Šventinėse centro atidarymo iškilmėse dalyvavusi žemės ūkio ministrė prof. Kazimiera Prunskienė pabrėžė, kad žemės ūkio paslaugas teikiančios ir techniką parduodančios įmonės stiprėja kartu su Lietuvos žemdirbiais. Sveikindama centro įkūrėjus ir verslo partnerius, ji neabejojo, kad į modernų centrą žemdirbiai užsuks ne tik akis paganyti. „Ūkininkai turėtų čia rasti viską, ko reikia jų ūkinei veiklai plėtoti. Stiprėjanti žemės ūkio ir kaimo plėtra leidžia mūsų ūkio subjektams tvirčiau jaustis“, – sakė K. Prunskienė.


Šį sezoną „Kesko Agro Lietuva“ žemdirbiams pateiks ir daugiau naujovių. Pasak žemės ūkio technikos produktų grupės vadovo Andriaus Žukauskio, viena iš didžiausių naujienų – 260 AG patobulinto dizaino ir konstrukcijos Claas Axion serijos traktorius. „Atnaujinsime ir žemės dirbimo mašinų asortimentą“, – sakė A. Žukauskis.
Kompanijos marketingo direktorius Simonas Stūrys neabejojo, kad naujasis centras atvers ir naujas galimybes ūkių pažangai. „Nepaisant nepalankių praėjusių metų, žemdirbiai plečia ūkius, atnaujina technikos parką. Spręsti ūkių finansavimo problemas padeda ir mūsų įmonės padalinys „K–Finance“. Teikiame labai plačias finansavimo paslaugas: ir trumpalaikes sezonines paskolas, ir ilgalaikius technikos išperkamosios nuomos kreditus. Ūkininkai šiomis paslaugomis aktyviai naudojasi“, – teigė S. Stūrys. Pasak jo, pradėjus veikti naujam centrui, sutrumpės ir atsarginių detalių pristatymo terminai.


Naujajame centre dirba 22 žmonės, iš kurių 8 teikia serviso paslaugas. Sezono metu centras dirbs ir šeštadieniais, o jei reikės, ir po darbo valandų.


Dar šiais metais „Kesko Agro Lietuva“ planuoja didinti investicijas į klientų aptarnavimo kokybę. Ruošiamasi įdiegti CRM (angl. customer realtionship manegment) sistemą, kuri dar labiau pagerins ūkininkų, ypač smulkiųjų, aptarnavimą.
Nuo 2001 m. Lietuvoje veikianti ant­rinė Suomijos kompanijos „Kesko Agro“ Ltd įmonė prekiauja žemės ūkio, statybų ir krovos technika, atsarginėmis dalimis, gyvulininkystės įranga ir gyvulių bei paukščių priežiūros priemonėmis, trąšomis ir pesticidais. Praėjusiais metais „Kesko Agro Lietuva“ pasiekė panašią kaip ir užpernai 345,6 mln. Lt apyvartą. Įmonės padaliniai veikia Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje.