23 10 24 Mano ukio prenumerata 2024 23 04 15 Gauti naujienas mobili žurnalas
Mano Ūkis 2006/01
Įmonės prizai – atidžiausiems skaitytojams
  • Mano ūkis
  • Mano ūkis

Pernai į žurnalo prenumeratorių namus kiekvieną mėnesį atkeliaudavo „Alfa Agro Prekybos“ organizuoto žaidimo „Su POTI laimėk Pötinger“ skrajutė su užduotimi. Visus metus į pateiktus klausimus kantriai atsakinėję ūkininkai prieš pat Naujuosius buvo pakviesti į šventinę loteriją. Išlošti grėblį Euro Top 340N, vartytuvą EuroHit 54N ir žoliapjovę Pötinger Nova Cat 305 pretendavo dvidešimt vienas teisingai į visus klausimus atsakęs finalo dalyvis.

Iš visos Lietuvos suvažiavę ūkininkai, nors ir buvo nusiteikę šventiškai, tačiau neslėpė jaudulio: prizai juk vertingi. Loterijos dalyviai ne tik turėjo teisingai atsakyti į klausimus, bet ir surinkti, ir iki žaidimo pabaigos išsaugoti visas su žurnalu gautas skrajutes. Joms susegti nestokota fantazijos: vieni skrajučių segtuvus vaikų piešiniais puošė, kiti dailyraščiu margino, treti eilėraščius kūrė. Iš daugumos segtuvų viršelių iš tolo spindėjo „Alfa Agro Prekybos“ simbolio – linksmosios karvutės Poti – šypsena. Pasak įmonės generalinio direktoriaus Arūno Šimkūno, ūkininkų išmonė nustebino. „Segtuvų tikrai neišmesime, jie atsidurs mūsų muziejuje“, – tikino žaidimo organizatorius. Nuotaikingais plojimais gra­žiausiu buvo pripažintas Alytaus r. ūkininko Gintauto Čepulio, specialiai šventei sukūrusio eiles, segtuvas.

Žaidimo finalininkų žvilgsniai nuolat stabtelėdavo ties taure su užpildytais kuponais, o pradėjus traukti bilietus su laimingųjų pavardėmis linksmą šurmulį pakeitė laukimo tyla. Vartytuvas EuroHit 54N atiteko Sauliui Vaitmonui iš Jurbarko rajono. Išloštu grėbliu Euro Top 340N ypač džiaugėsi telšiškis Rimvydas Pstyga, valdantis 36 ha ir laikantis 10 melžiamų karvių. Su didžiausiu loterijos prizu – žoliapjove Pötinger Nova Cat 305 – į namus išvažiavo 150 ha dirbantis ir augalininkyste besiverčiantis pasvalietis Alvydas Gudas. „Jau trečią kartą išlošiu, dalyvaudamas tokio pobūdžio loterijose, kuriose reikia ką nors išspręsti. Teleloto ar kitose loterijose krentantys kamuoliukai su skaičiais man nebūna laimingi“, – šypsodamasis sa­kė ūkininkas. Nors žoliapjovė augalininkystės ūky­je mažai pagelbės, tačiau A. Gudas sėkme labai džiaugėsi. Ką darysiąs su prizu, jis sakė dar nežinąs, bet žoliapjovė tikrai dirbs savo darbą. Dalyvauti loterijoje Alvydą paragino žmona Audronė. „Sprendžiant užduotis, aš tik trečdaliu prisidėjau“, – kuklinosi ūkininkas, „Mano ūkį“ prenumeruojantis nuo 1997 metų. Nors žemės ūkyje A. Gudas dirba nuo 1992 m., kuomet baigė Lietuvos žemės ūkio akademiją, tačiau nuosavą ūkį įregistravo tik užpernai. Pasak loteriją organizavusios įmonės vadovo, bendra prizų vertė viršijo 50 tūkst. litų.

Prieš pat šv. Kalėdas įvykusi šventė dosni buvo ir kitomis „Alfa Agro Prekybos“ ir „Mano ūkio“ dovanomis, kurias dalijo netikėtai užsukęs Kalėdų Senelis. Jo vaidmenį perėmęs įmonės vadovas A. Šimkūnas pranešė, kad „Alfa Agro prekyba“ visiems finalinio turo dalyviams šiemet (iki ge­gužės mėnesio) pirksiantiems kompanijų „Pötinger“ ir „BvL Van Lengerich“ naują techniką, suteiks 20 proc. nuolaidą.