Ūkis
Susivienijus parduoti produkciją patogiau - įsitikinę ūkininkai
2016-11-10

Kėdainiai. Suvieniję pajėgas Radviliškio ūkininkai plečia verslą Kėdainių rajone - prieš mėnesį šiame mieste pradėta prekiauti ūkininkų Vilando Bugenio ir Tado Krapiko užauginta produkcija. Iš Kurkliuose įsikūrusio V. Bugelio paukštyno į Kėdainius kasdien atvežama šviežia paukštiena, o iš Grinkiškyje esančio T. Krapiko pieno ūkio atkeliauja pieno produktai.

Radviliškiečių produkcija realizuojamaprekyvietėje „Giraitės turgus". „Kas bent kartą paragavo radviliškiečių pieno ar mėsos produktų, būtinai ir patys sugrįžta, ir kaimynus atsiveda kartu", - sakė be pertraukų triūsianti pardavėja.

Ir paukščiai, ir galvijai auginami šiuolaikiškuose, moderniuose ūkiuose, šeriamos tik patikimais pačių pagamintais pašarais.

„Suvienijus pajėgas lengviau žengti į rinką", - sakė ūkininkas Vilandas Bugenis

„Norime išlaikyti išsikovotą patikimą vardą. Tad niekada nekeičiame kukurūzų, kviečių, pupų bei žirnių pašaro į nepatikimą pigų atvežtinį. Mūsų paukštyne auga apie 10 tūkstančių paukščių. Nuo dešimtos paros jie maitinami mūsų užaugintais pašarais. Paprastai iki skerdimo paukščiai auga iki dviejų mėnesių, tačiau pasitaiko, kad auginame ir ilgesnį laiką. Tad prekybai tiekiame ir mažesnių, ir didesnių paukščių", - sakė Vilandas Bugenis.

Pieno ūkiui - 18 metų

Grinkiškio ūkininkas Tadas Krapikas pieno ūkį turi jau aštuoniolika metų. Ūkininkas, prasidėjus įvairioms krizėms, nepuolė mažinti ūkio, bet ėmėsi iniciatyvos įsirengti modernų pieno perdirbimo cechą.

„Niekam pieno nebeparduodame jau penkeri metai. Patys ėmėme gaminti varškę, sviestą, grietinę, jogurtą. Turime 187 melžiamas karves, tai žaliavos gamybai netrūksta. Tikrai neperkame pieno iš kolegų, nes norime išlaikyti kokybę. Už savo žaliavą galime būti tikrai garantuoti. Laikomės nuomonės, jog geriau pagaminti mažiau, bet tikrai kokybiškų produktų", - sakė T. Krapikas.

Susivienijus patogiau

Tikros lietuviškos paukštienos ir pieno gaminius Radviliškio krašto ūkininkai parduoda drauge: „Taip pirkėjams patogiau. Juk vienoje vietoje žmonės gali nusipirkti ir mėsytės, ir pieno. Dar galvojame, kad reikėtų ir kokį duonos kepėją paraginti prisijungti. Matysime, gal ir surasime kokį patikimą duonkepį."

Patys ūkininkai nelabai turi kada rūpintis vis labiau populiarėjančios produkcijos pardavimu, tai visus prekybinius reikalus perdavė savo veiklioms mamoms ir jas vadina pačiomis geriausiomis ūkininkų patarėjomis. Mamos į prekybą žiūri labai atsakingai. Moterys rūpinasi, kaip praplėsti prekybinius taškus, ir kaip vežti gaminius, kad prekybos vietose nieko netrūktų.

Startas Kėdainiuose - neblogas

V. Bugenio paukštyno mėsos gaminių ir T. Krapiko pieno ūkio produktų jau galima nusipirkti Šiauliuose, Vilniuje, Radviliškyje, Kaune, Baisogaloje, Šeduvoje. O neseniai radviliškiečių gaminiai pasiekė ir Kėdainius.

Vilando Bugenio ūkio produkcija

„Kol kas galime pasakyti, kad Kėdainiuose prekybinis startas tikrai neblogas. Kėdainiečiai noriai perka ir nepjaustytus broilerius, ir paukštienos ketvirčius, ir sparnelius, ir filė, o populiariausia prekė - malta filė mėsa. Pieno produktų skyriuje galima įsigyti ir natūralaus pieno, rūgpienio, grietinės, saldžios grietinėlės, jogurto, net septynių rūšių sūrių", - pasakojo ūkininkų mamos.

Kadangi produkcija natūrali ir ilgai lentynose negali stovėti, gamintojai dar vengia atvežti didesnį kiekį produkcijos, tad kartais ir pritrūkstama kokių prekių. Dabar analizuoja pirkimų srautus, stebi, kas paklausiausia, ką kėdainiečiai labiausiai mėgsta ir perka.

MŪ inf.

Gudinas - mobilioji viršus

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kas dirba ūkyje?
Orai