Rinka
Naminis pienių vynas jau prekyboje
2013-12-18

Šakiai. Kidulių kaime gyvenantis vyndarys Juozas Vilkenis pagaliau tikslą pasiekė - jo gaminamam dviejų rūšių naminiam vynui užklijuotos pirmosios banderolės, tad įsigyti ir paskanauti tauraus gėrimo jau gali visi vietinės kavinės lankytojai. Netrukus šis naminis vynas pasieks ir tolimesnius klientus - juo domisi ir kitų miestų restoranai, kavinės.

„Kol kas vaišiname mūsų pačių kavinėje, bet jau turime pirmųjų klientų, kurie prekiaus naminiu vynu ir kai kuriuose restoranuose", - pakiliai nusiteikęs kalba Juozas Vilkenis, džiaugdamasis tuo, kad savo  naminį vyną pagaliau išplukdė į platesnius vandenis. Juozas Vilkenis sako, kad prekiaujama dviejų rūšių naminiu vynu, iš pienių ir iš uogų.

3 Paragrafas delaval

Paklaustas apie naminio vyno kainą, šypteli: „Nepigus mūsų vynas. Prie brangesnių lentynose stovi. Jei neklystu, šešių uogų 0,75 l naminio vyno butelis kainuoja 45 litus, o pienių - 50 litų".

Vyndarys J. Vilkenis džiaugiasi, kad pagaliau buvo gautas paskutinis dokumentas, leidžiantis toliau plėtoti šeimos verslą ir prekiauti iš senolių paveldėtos receptūros pagamintu vynu, kuris iki šiol būdavo ragaujamas tik šeimos narių ir jų draugų rate. Šimtą klientų vienu metu galinčią priimanti vyninę šeima įkūrė tam, kad turėtų kur realizuoti pačių gaminamą vyną.

„Leidimas klijuoti banderoles buvo paskutinis etapas, atvėręs mūsų vynui kelią į rinką. Kol sutvarkėme visus dokumentus, užtrukome daugiau negu pusantrų metų. Pirmiausia reikėjo gauti Maisto ir veterinarijos tarnybos leidimus, paskui licenciją gamybai, po to akciziniam sandėliui, kur būtų galima gaminti ir laikyti vyną, ir galiausiai - banderoles. Vyno gamybai taikomi itin griežti reikalavimai, tad reikėjo nemažų investicijų. Dabar jau galime dirbti, gaminti, prekiauti," - sako vyndarys.

Kidulietis naminį vyną pradėjo gaminti maždaug prieš 38 metus. Iš senelio jis perėmė du skirtingus vyno gamybos receptus. Vienas jų, raudonas, gaminamas iš šešių miško ir sodo uogų - mėlynių, spanguolių, aviečių, vyšnių ir dviejų rūšių serbentų.  Baltas vynas - iš pienių žiedų.  Pastarasis ypatingas, sulaukiantis daug pagyrų.  J. Vilkenis sako išbandęs ne vieną vyno gamybos naujovę, eksperimentavęs su daugeliu uogų, vaisių rūšių, tačiau galop pasilikęs prie laikmečio patikrintos receptūros.

MŪ inf.

Gudinas - mobilioji apacia

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kaip vertinate ŽŪM perkėlimą į Kauną?
Orai