Mokslas
JAV ūkininkai kiaules penės kanapėmis?
2013-06-26

Vašingtonas. Didelės pašarų kainos verčia ūkininkus ieškoti pigesnių pašarų. Sietle įkurto kiaulių ūkio savininkė gyvulių racioną papildė kanapėmis ir pastebėjo, kad šie augalai pagerina augintinių apetitą. Mokslininkai žada ištirti, ar taip nupenėtų kiaulių mėsoje nelieka psichotropinių medžiagų likučių, rašo „Pig Progress".

JAV Vašingtono ir Kolorado valstijose 2012 m. lapkričio mėnesį legalizuotas marihuanos laikymas ir vartojimas pramogų tikslais. Kanapių augintojai susidūrė su keblumais, ką daryti su lapais, stiebais ir šaknimis. Tai paskatino vietinius ūkininkus kanapes, iš kurių džiovintų lapų ir žiedų gaminama marihuana, panaudoti gyvulių šėrimui. Pirmieji eksperimentai pateikė daug žadančių perspektyvų. Pastebėta, kad kanapės pasižymi apetitą gerinančiomis savybėmis. Keturios kiaulės 4 mėnesius buvo penėtos kanapių atliekomis ir prieš skerdimą svėrė 9-13 kg daugiau nei kitos šešios to paties ūkio kiaulės, gavusios įprastą racioną. „Jos ėdė daug daugiau, nei galite įsivaizduoti", - teigė ūkio savininkė.

Sietlo turguje kanapėmis penėtų kiaulių mėsa sulaukė didžiulio susidomėjimo ir buvo greitai išparduota. Ragavę tokios kiaulienos patiekalų, gyrė pikantišką jų skonį. Kanapių augintojai tikisi, kad kanapių atliekomis bus galima šerti ne tik kiaules, bet ir paukščius ar galvijus. Tačiau kol kas nėra atlikta jokių tyrimų, įrodančių, kad mėsai auginamus gyvulius saugu šerti kanapėmis. Neaišku, ar mėsoje nelieka žmogaus psichiką veikiančių junginių, pavyzdžiui, THC (delta 9 tetrahidrokanabinolio).

3 Paragrafas delaval

Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) mokslininkai nerekomenduoja naudoti kanapes melžiamoms karvėms šėrti. Jie nustatė, kad, THC patenka į pieną, todėl produkcija yra nesaugi žmonių sveikatai.

MŪ inf.

Gudinas - mobilioji apacia

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kaip vertinate ŽŪM perkėlimą į Kauną?
Orai