manoukis new-logo.jpg
Lapkričio 20 d., Pirmadienis
Žurnalų MANO ŪKIS ir VETinfo PRENUMERATA 2018 metams jau prasidėjo! Kviečiame užsiprenumeruoti internetu http://manoukis.lt/prenumerata/internetu  
Naujas DARBO KODEKSAS - iššūkiai agroverslui

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/mano-ukis-zurnalas
Naujas DARBO KODEKSAS - iššūkiai agroverslui

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/mano-ukis-zurnalas
Naujas DARBO KODEKSAS - iššūkiai agroverslui

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/mano-ukis-zurnalas
Grikių derliui nuimti - tinkama technologija ir technika

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/infoparduotuve?shop=1&id=93
Grikių derliui nuimti - tinkama technologija ir technika

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/infoparduotuve?shop=1&id=93
Grikių derliui nuimti - tinkama technologija ir technika

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/infoparduotuve?shop=1&id=93

NAUJIENOS >

LED lempų šviesa ilgiau išsaugo pieno skonį

2017-02-14
LED lempų šviesa ilgiau išsaugo pieno skonį

Vašingtonas. Šviesos diodų apšvietimas lentynose ne tik gali sumažinti prekybininkų sąskaitas už elektrą, bet ir užtikrinti geresnes pieno skonines savybes, rašoma mokslo žurnale „Journal of Dairy Science".

Vartotojai apibūdina šviežią pieną kaip „saldų", „malonaus skonio", tačiau laikomas skaidrioje taroje ir veikiamas įprastų fluorescencinių lempų produktas praranda patrauklumą ir tampa „pasenęs, pastovėjęs, kartono skonio".

JAV Virdžinijos technikos universiteto mokslininkai nustatė, kad naujos kartos LED lempos sumažina neigiamą laikymo efektą ir užtikrina, kad pieno skonis būtų „lyg ką tik iš pieninės". Jusliniai bandymai laboratorijoje patvirtino, kad LED lempų šviesa išlaiko natūralias pieno savybes ir bandymo dalyviai rinkosi būtent tokį pieną, o ne laikytą fluorescencinių lempų šviesoje.

„Siekiame rasti būdų, kaip suteikti pienui gaivų skonį, kokį daugelis prisimena iš kaime praleistos vaikystės, - sakė maisto ir technologijų prof. Siuzana Dunkan (Susan Duncan). - Pienas - skanus ir maistingas produktas, todėl reikia rasti būdų, kaip išsaugoti šias savybes ir pateikti vartotojui patrauktų gaminį".

Pieno vartojimas JAV mažėja keletą dešimtmečių ir mokslininkai neatmeta tikimybės, jog viena iš nuosmukio priežasčių yra pakitęs skonis, ilgai laikant produktą parduotuvės lentynoje. Veikiamas fluorescencinių lempų šviesos, oksiduojasi piene esantis riboflavinas. Ši reakcija ne tik pakeičia produkto skonį, bet ir sumažina jo maistinę vertę.

Pasak prof. S. Dunkan, laikant pieną permatomuose buteliuose, pokyčiai prasideda jau po 2 val., tuo tarpu, į „Tetra Pak" tarą supilstytas produktas, kuris apsaugotas nuo šviesos, išsaugo riboflaviną ir jo skonis nepakinta.

Jei maisto pramonėje naudojama tradicinė skaidri tara, lieka rizika, kad produktą paveiks išoriniai veiksniai ir prasidės oksidacija. Be LED lempų prekybos vietose mokslininkai svarsto ir kitą išeitį, kaip išlaikyti pieno skonį, - naudoti plastikinę tarą, kurioje būtų spindulius blokuojančių pigmentų.

MŪ inf.

Leistini formatai: jpg, jpeg, png, flv.

Leistinas dydis: 20M.


Komentarai

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams. Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.



RSS naujienų prenumerata

Here you can play mega moolah slots online or visit this site about online casinos at Australia aucasinosonline

.