Maistas
Lietuviškasis kastinys Baltijos šalių kulinariniame kelyje
2015-01-12

Vilnius. Berlyne vyksiančios tarptautinės maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės parodos „Žalioji savaitė 2015" partnerė Latvija organizuoja išskirtinį renginį - Baltijos šalių „Kulinarinį kelią", prie kurio prisijungs ir kitos valstybės.

Devynios šalys, išsidėsčiusios aplink Baltijos jūrą, ketina pristatyti savo kulinarinį paveldą ir parodyti bei pavaišinti parodos dalyvius išskirtiniais, tradiciniais patiekalais. Lietuva renginio metu ketina pristatyti tradicinį varškės sūrį, midų ir kastinį su bulvėmis. Danai žada atvežti nacionalinio alaus ir sūrio, švedai parodos dalyvius ketina vaišinti ekologiška degtine, jų kaimynai norvegai pasiūlys rūkytos lašišos, o lenkai - kiaulienos. Kiekvienos šalies atstovai žada paruošti skaniausių patiekalų.

„Kiekvienos valstybės virtuvė yra išskirtinė, kur gausu įdomių ir netradicinių patiekalų. „Kulinarinis kelias" - tai įvairių skonių ekskursija, kur per trumpą laiką, galima aplankyti net devynias valstybes. Savo produktais garsėjame visame pasaulyje, tad turime puikią galimybę plėsti rinkas ir auginti savo kraštą. Planuojame susitikti su kitų šalių žemės ūkio ministrais ir aptarti esamą padėtį bei stiprinti dvišalį bendradarbiavimą", - kalbėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Pirmasis susitikimas dėl „Kulinarinio kelio" rengimo vyko prieš metus Berlyne, tuomet buvo kalbama apie idėją ir jos įgyvendinimą, dabar parodos svečiai ir dalyviai pamatys rezultatus.

Pagal ŽŪM inf.

Gudinas - mobilioji apacia

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kaip šiųmečiai orai paveikė apsirūpinimą pašarais Jūsų ūkyje?
Orai