Maistas
Išskirtinio skonio jautienos paslaptis - šokoladas
2016-12-16

Kanbera. Apie japoniškos jautienos gamybą sklando įvairios legendos. Vieni šaltiniai rašo, kad Wagyu (Kobės) galvijai specialiai girdomi alumi ar ryžių vynu, kiti autoriai teigia ėdžiose matę šokolado drožlių. Vienaip ar kitaip, šių galvijų marmuriška mėsa yra visame pasaulyje pripažintas delikatesas, dėl kurio varžosi aukščiausio lygio virtuvių šefai.

Klientai, susigundę paragauti iš šios mėsos paruoštų patiekalų, turi gerokai patuštinti pinigines. Skelbiama, kad 1 kg japoniškos marmuriškos jautienos kainuoja apie 600 eurų, 100 g kepsnys restorane - apie 170 eurų.

Genetinis Wagyu jaučių potencialas atsiskleidžia tik sukūrus išskirtines laikymo sąlygas. Galvijai auginami be streso, didžiąją paros dalį praleidžia laisvai judėdami, o likusią pramiega ant specialių čiužinių.

Nedideli juodi trumpaplaukiai gyvuliai kas dieną masažuojami specialiomis pirštinėmis, kurios aktyvina audinių kraujotaką. Manoma, kad šios aplinkybės nulemia išskirtines mėsos savybes. Minkštą ir sultingą raumeninį audinį tankiai išraizgo riebalinės gijos, kurios sudaro marmurinio rašto vaizdą.

Ne paskutinėje vietoje - galvijų šėrimas. Kiekvienas augintojas stengiasi rasti savo sėkmės receptą ir išgauti geriausios kokybės mėsą. Nors Wagyu galvijai - tūkstantmečių japonų tradicijų rezultatas, nemažai australų, amerikiečių ir net Europos ūkininkų bando prilygti tekančios saulės šalies augintojams.

Viename Pietų Australijos ūkyje grynaveisliai Wagyu galvijai auginami nuo 1997 metų. Kasdien jie gauną nuo 1 iki 2 kg smulkinto šokolado, rašo „Farmers Weekly". Be saldumynų jaučiai taip pat šeriami javų grūdais, ankštinių žole (pavyzdžiui, dobilais), kukurūzų ir žolių, įskaitant liucernos, silosu, girdomi tyru šaltinio vandeniu.

Australiška mėsa sulaukė labai palankių ekspertų vertinimų, todėl ūkininkai tiekia savo produkciją Singapūro, Dubajaus, Honkongo, Kinijos, Naujosios Zelandijos ir Filipinų gurmanams.

MŪ inf.

Gudinas - mobilioji viršus

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kas dirba ūkyje?
Orai