manoukis new-logo.jpg
Rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis
     
Naujas DARBO KODEKSAS - iššūkiai agroverslui

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/mano-ukis-zurnalas
Naujas DARBO KODEKSAS - iššūkiai agroverslui

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/mano-ukis-zurnalas
Naujas DARBO KODEKSAS - iššūkiai agroverslui

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/mano-ukis-zurnalas
Grikių derliui nuimti - tinkama technologija ir technika

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/infoparduotuve?shop=1&id=93
Grikių derliui nuimti - tinkama technologija ir technika

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/infoparduotuve?shop=1&id=93
Grikių derliui nuimti - tinkama technologija ir technika

Skaitykite daugiau: http://manoukis.lt/infoparduotuve?shop=1&id=93

NAUJIENOS >

Mėsos paplotėlis ir burokėliais dažyta bandelė - lietuviškas mėsainis

2017-01-11
Mėsos paplotėlis ir burokėliais dažyta bandelė - lietuviškas mėsainis

Vilnius. Mėsainis, gimęs kukliuose emigrantų užkandinėse, pakelės užeigose ir greitai, bet sočiai pavalgyti trokštančių darbininkų valgyklose, apsuko ilgą istorijos ratą ir vėl pasitinka kelyje praalkusį keliautoją. Rožinės, burokėliais pagardintos bandelės ir sultingo mėsos paplotėlio lietuviškas derinys keliautojų laukia „Statoil" degalinėse.

Brangiausias mėsainis pasaulyje - įdarytas marmurine jautiena

Daugiau nei šimtą metų mėsainiai, pasauliui žinomi burgerio, vardu yra dydžio, kainos ir skonio rekordų objektais bei madų ir gyvenimo būdo šaukliais. XIX - XX amžių sandūroje JAV gimęs patiekalas tapo savotišku Vakarų pasaulio simboliu. Vieni mėsainius kildina iš vokiečių migrantų mėgstamų užeigų, kuriose pardavinėti Hamburgo kepsniai, kiti mano, kad mėsainį sukūrė virėjas iš Teksaso ar mėsininkai iš Niujorko valstijos. Kad ir kuri versija teisinga, tačiau nėra abejonių, kad sumuštinis su jautienos maltiniu ir pagardais buvo sukurtas dirbantiems, skubantiems ir laiko prisėsti ir pavalgyti neturintiems žmonėms. Ilgą laiką mėsainis buvo neatsiejamas nuo amerikietiškos kultūros, didelių automobilių, lauke gruzdinamos mėsos ir siejamas su laisve bei paprastumu. Tai buvo pigus, nepretenzingas, bet itin skanus patiekalas.

Tiesa, XXI a. pradžia šią nuostatą apvertė aukštyn kojomis. Didžiuosiuose pasaulio metropoliuose, madingose užeigose ir prabangiuose restoranuose mėsainiai imti gaminti ir vertinti visai kitaip - gurmaniški priedai, ypatinga mėsa, sudėtingi pagardai mėsainius pavertė aukštosios virtuvės patiekalais. Pats brangiausias mėsainis pasaulyje yra įdarytas marmurine jautiena, anties kepenėlėmis ir triufelių padažu, jį skanauti rekomenduojama užgeriant prabangiu vynu, o pavalgius paprašoma susimokėti solidžią 5 tūkst. dolerių sąskaitą.

Spalvinga bandelė

Pamaloninti akis ir pradžiuginti skrandį siekiantys mėsainių kepėjai visame pasaulyje tobulina mėsainių bandeles. Pastarųjų metų naujiena - spalvotos bandelės. Juoda, žalia ar raudona spalva nudažytos bandelės žadina skonį ir smalsumą. Spalvinga bandelė buvo sukurta tam, kad pagaliau būtų grįžta prie klasikinio skonio paliekant siurprizo įspūdį. Bandelių spalvas išmoningi kepėjai kuria naudodami sepijų rašalą, daržoves ir kitus natūralius maisto produktus.

Indijoje, Australijoje ir Europoje spalvotos mėsainių bandelės traukia akį ir minias alkanų valgytojų.  Lietuva taip pat neatsilieka ir šią įdomią, bet tuo pačiu klasikinę naujovę galima paragauti.

Bendradarbiaujant su italų virtuvės šefu Gian Luca Demarco, idėja sukurti spalvingą bandelę kilo iš kitos mūsų regiono klasikos - lietuviškų šaltibarščių. Burokėliais dažyta, subtilaus skonio bandelė, sultingas mėsos paplotėlis ir klasikinis padažas yra tai ko reikia skaniam, paprastam ir greitai pagaminam mėsainiui..

BNS, MŪ inf.

Leistini formatai: jpg, jpeg, png, flv.

Leistinas dydis: 20M.


Komentarai

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams. Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.



RSS naujienų prenumerata

Here you can play mega moolah slots online or visit this site about online casinos at Australia aucasinosonline

.