Gyvenimas toks...
Agroturizmo sodybose gaminti alkoholį - neleista
2018-10-31

Vilnius. Vyriausybė bendru sutarimu nepritarė siūlymui leisti kaimo turizmu užsiimantiems ūkininkams gaminti naminę degtinę ir kitus tradicinius gėrimus.

Ministrų kabinetas palaikė neigiamą Ūkio ministerijos išvadą dėl kai kurių Seimo narių iniciatyvos.

Parlamentarai Remigijus Žemaitaitis ir Vytautas Kamblevičius siūlo leisti ūkininkams, kurių ūkis yra įregistruotas Ūkininkų ūkių registre, kurie teikia kaimo turizmo paslaugas ir turi tradicinių amatininkų sertifikatus, per metus pagaminti ir parduoti iki 1 tūkst. litrų iki 65 laipsnių stiprumo alkoholio.

V. Kamblevičius teigė, kad taip norima skatinti turizmą, puoselėti kultūrinį paveldą.

„Mūsų gilios tradicijos ir paveldas. Ūkininkas, kuris turi kaimo sodybą, svečius iš užsienio galėtų pavaišinti savo lietuviška degtine. Net galėtų ir suvenyrų, kaip yra kitose Europos šalyse, įteikti turistams. Tiesiog nepiktybinis (pasiūlymas – BNS), ne taip, kaip čia galvoja, kad girdysime tautą. Nebus masinio gaminimo – čia konkrečiai ūkininkai, kurie turi turizmui pritaikytas sodybas“, – BNS sakė V. Kamblevičius.

Ūkio ministerija siūlo nepritarti Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimams, nes tai esą prieštarauja įstatymo tikslui – mažinti bendrąjį alkoholio suvartojimą, jo prieinamumą, piktnaudžiavimą juo, žalą sveikatai ir ūkiui.

Pataisas dėl naminės degtinės legalizavimo Seimas anksčiau kelis kartus yra atmetęs.

Šiuo metu Lietuvoje draudžiama namuose gaminti alkoholį, išskyrus savo ar šeimos poreikiams gaminamus natūralios fermentacijos gėrimus iki 18 proc. stiprumo, o alaus – iki 9,5 proc.

BNS inf.

Gudinas - mobilioji apacia

(0)

Dėmesio! Atsakomybė už komentarų turinį tenka patiems komentuotojams.

Komentuokite atsakingai, gerbkite kitų nuomonę.

Naujienų prenumerata

Aktualus klausimas
Kokios priežastys verčia / priverstų atsisakyti ūkio?
Orai