manoukis new-logo.jpg
Rugsėjo 25 d., Pirmadienis

Infoparduotuvė

Išsaugoti derliaus kokybę - kruopštus ir atsakingas darbas. Grūdų džiovinimas - kokybės išsaugojimo garantas

Anotacija. Iškultų grūdų pirminis paruošimas, džiovinimas ir sandėliavimas yra svarbus ir atsakingas grūdų bei grūdų produktų gamybos etapas, reikalaujantis daug pastangų ir didelių energijos sąnaudų. Vienu iš svarbiausių veiksnių, lemiančių derliaus kokybės praradimus, yra jų mikologinė tarša, prasidedanti nuo sėklų parinkimo, auginimo, nuėmimo, transportavimo, paruošimo, sandėliavimo ir perdirbimo technologijų, grūdų produktų realizacijos bei vartojimo sąlygų.

Straipsnyje aptarta: džiūvimo procesas, drėgnio reikšmė; džiovinimo aktyviąja ventiliacija ir šiluminėmis džiovyklomis ypatumai; populiariausių grūdų džiovyklų tipai, jų pasirinkimo kriterijai ir veikimo principai.

Pateiktos rekomenduojamos džiovinamų kviečių, miežių, žirnių, rapsų, grikių grūdų maksimalios įkaitimo ir džioviklio temperatūros (šachtinėse džiovyklose). Straipsnis iliustruotas schemomis ir techniniais piešiniais.

Straipsnio autoriai: prof. Algirdas Raila, dr. Henrikas Novošinskas, dr. Egidijus Zvicevičius, dr. Marija Railienė (LŽŪU).


Leidinio/straipsnio pirkimas
Norėdami nusipirkti leidinį/straipsnį, siųskite SMS žinutę, įrašę tekstą 350mu numeriu 1679.
Žinutės kaina - 1.00 €.
Išsiuntę SMS, gausite žinutę su kodu. Įrašykite kodą į laukelį ir spauskite „Atsisiųsti“:

Grįžti į sąrašą
RSS naujienų prenumerata

Here you can play mega moolah slots online or visit this site about online casinos at Australia aucasinosonline

.